вівторок, 26 вересня 2017 00:20

"Набрала повну лопатку піску й сипала йому в рот, очі, ніс"
2

Микита Черненко із Кропивницького після відвідин дитсадка додому повернувся зі рваними ранами в роті, синцями на обличчі й тілі. За словами матері хлопчика Олени Мерещенко, його побила вихователька. Жінка написала заяву в поліцію
Фото: ФОТО надане Оленою Мерещенко

— Пришла забрать сына из садика, а он побитый. Спрашиваю воспитательницу, а она — я ничего не знаю, и развернулась спиной. Смотрю, футболка Никиты сохнет. На ней неотстиранные пятна крови. Я — к заведующей. Вместе повели сына к медсестре. Выспрашивали, что случилось. Обе были в шоке. А сейчас она говорит, что того всего не было. Я сглупила, что сразу в садик полицию не вызвала, — каже 32-річна Олена Мерещенко із Кропивницького.

Її сина 6-річного Микиту Черненка в дитячому садку №24 побила вихователь 63-річна Марія Лісавенко.

— У сина була нігтями роздерта спина. Помітно, що від руки дорослої людини. Микита розповів, він з іншими дітьми бавився у пісочниці. Хотів побудувати пасочку, попросив лопатку в однієї дівчинки. Та не дала, а потім кудись її зашвирнула. Син побіг підняти. В той момент вихователька підскочила до нього і сказала:" Зараз я тобі покажу лопатку", — розповідає Олена. — Вона завела сина за дитячий павільйон на майданчику. І там почала з нього знущатися. Набрала повну лопатку піску й сипала йому в рот, очі, ніс. Якби він зробив хоча б один подих — міг би померти. Син опускав голову, аби пісок висипався. Почав плакати. Тоді вона зірвала з його голови кепку та засунула до рота, як кляп. Гамселила дитину щосили. То все бачили інші вихователі та сторож. І ніхто її не зупинив. Уся група сміялася, один тільки хлопчик кричав, плакав і просив того не робити. А сторож насміхався, що Микитка реве, як корова.

Олена Мерещенко звернулася до поліції. Там відкрили кримінальне провадження. Призначили судово-медичну експертизу.

— У сина рвані рани в роті, синці на обличчі та тілі. У садку мені тепер говорять, то він сам травмувався, або з іншими дітьми побився, — каже Олена. — Перший час Микита спати не міг. Постійно скрикував, просив крізь сон його не чіпати. Ми повезли сина на відпочинок, аби він пережив цю травму.

Марію Лісавенко від роботи не відсторонили. Випадок у дитсадку не коментують, бо триває слідство.

— Мені пишуть матері дітей із цього ж садка. Розповідають, що їхніх малят теж била Лісавенко. Вони переводили їх в інші групи чи заклади. Бачили, як вона лупцювала мого сина. Але завідувачка не признавалася, — додає Олена Мерещенко.

Виховательці за побиття дитини загрожує штраф або виправні роботи.

Зараз ви читаєте новину «"Набрала повну лопатку піску й сипала йому в рот, очі, ніс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути