вівторок, 06 травня 2008 07:13

На трамвайній зупинці джип задавив шістьох людей

Увечері 2 травня на трамвайну колію по вул. Полтавський Шлях у Харкові виїхав пікап-позашляховик "мітцубісі". Водій 37-річний Андрій Полтавець хотів обігнати автівку. Кількатонний пікап влетів на трамвайну зупинку, що на острівці безпеки серед дороги. Пасажирів, які чекали на трамвай, розкидало по дорозі.

— Я стояв десь за два метри, — згадує харків"янин Віталій Заєць. — Джип летів зі страшенною швидкістю. Люди розлетілись хто куди, трьох затягло під машину. Жінку й хлопчика вона вліпила об стовп.

На зупинці загинуло шість людей: 69-річна Надія Потапова, 27-річна Ірина Дмитрієва, 21-річний Антон Зайченко, 32-річна Наталія Колчан із 9-річним сином Русланом та 5-річною племінницею Христиною Великою. 39-річну Тетяну Сочинську та 63-річну Ніну Берлінову доправили до лікарні швидкої допомоги.

Від удару машину віднесло на протилежну сторону дороги. Джип ударив зустрічний "форд" і зупинився. Водій "мітцубісі" не постраждав, у його 14-річного сина Руслана, який сидів поряд, — струс мозку та рани на обличчі. Хлопця відпустили, водія відвезли на експертизу. Встановили, що чоловік був п"яний.

— Водій геть шатався, коли його привезли, — згадує медсестра Валентина Доробалова.

Полтавця посадили до слідчого ізолятора. За фактом аварії порушили кримінальну справу. Водієві загрожує до 12 років в"язниці.

5 травня міська влада Харкова оголосила днем жалоби.

— Аварії за участю п"яних чи зухвалих водіїв у нас стали системою, — обурюється губернатор Харківщини Арсен Аваков. — На дорогах гинуть люди. Управи немає!

Губернатор вимагає у правоохоронців якнайшвидше розслідувати справу й покарати Полтавця. Чоловік працює заступником директора фірми, яка продає автомобілі.

Із міського бюджету родинам загиблих виділили по 10 тис. грн, потерпілим дадуть по 2 тис.

Близько п"ятої вечора 3 травня на автотрасі поблизу села Лаврів Старосамбірського району Львівщини загинув  підприємець 41-річний Ігор Толоха. Він сидів у джипі "Міцубісі Оутландер", яким керував доцент Львівського державного інституту новітніх технологій та управління імені Чорновола Андрій Теребух, 46 років.

Того вечора чоловіки поверталися із села Стрілки Старосамбірського району, де живуть родичі Теребуха. За 500 м від Лаврова водій не впорався з керуванням, машина злетіла в кювет.

— Пасажир помер на місці пригоди, — розповідає Світлана Добровольська з обласного управління ДАІ. — Водія із закритою черепно-мозковою травмою відвезли до райлікарні. Є підозра, що він був п"яний.

Наступного дня Теребуха виписали. Лікарі згадують, що того вечора від доцента тхнуло спиртним. Чекають результатів аналізів.

— Це неправда, що Андрій Андрійович був п"яний, — виправдовує колегу доцент Орест Досяк. — Він серйозний чоловік. Сьогодні вийшов на роботу.

Андрій Теребух — кандидат економічних наук, декан факультету економіки та менеджменту. Мешкає у Львові із сім"єю. З журналістами спілкуватися відмовився.

— За кермом був не я, а мій товариш, — відрізав.

Чотири хлопці загинули на залізничному переїзді поблизу села Озеряни Дубенського району Рівненщини. Трагедія сталася в ніч на 3 травня. Автомобіль ВАЗ-2105 зіткнувся зі швидким потягом N43 — "Київ-Івано-Франківськ".

— Десь о 1.20 хлопці під"їхали до переїзду. Шлагбаум був опущений, — розповідає старший інспектор обласної ДАІ Інна Березовська. — Водій пропустив один пасажирський потяг і виїхав на колію. Але не помітив другого, "Київ-Івано-Франківськ", який під"їжджав із правого боку.

25-річний водій Михайло Протуренко з Озерян пропустив перший поїзд і спробував оминути шлагбаум. Йому не вистачило кількох секунд. Машиніст не встиг загальмувати. Для цього йому потрібно щонайменше 800 м. Потяг тягнув машину 200 м. Рух на залізниці зупинили на 2 год.

Водій та його однолітки Сергій Баранчук, Ігор Чорноус та Сергій Павлюк загинули на місці пригоди. Вони жили в селах Квітневе та Молодіжне.

— Це сталося на очах у чергової по станції, — каже Інна Березовська. — Тіла людей було неможливо впізнати, деяким відрізало голови.

"Жигулі" збив той самий потяг, що в січні 2008 року переїхав шістьох підлітків на станції Семилітка Здолбунівського району.

3 травня о 17.25 поблизу села Паланка Уманського району Черкащини зіткнулися "БМВ-528" і "Шевроле Авео". За попередніми даними водій БМВ виїхав на зустрічну. Загинули сім людей.

— Остаточну причину зіткнення назвати не можемо, триває слідство, — каже начальник відділу ДАІ Уманського району 43-річний Олег Шатохін. — Живим залишився водій "Шеврове Авео". Чоловік у важкому стані, в райлікарні.

Чоловік працює на фірмі, яка продає автомобілі

У БМВ перебували 27-річний Олег Маціпула, 23-річна Світлана Осадча, 28-річний Роман Осадчий та Олена Башинська, 27 років. Іномарка їхала з райцентру Христинівка. У "шевроле", окрім водія, були черкащани Степан Лук"яненко, 75 років, Людмила Гаркуша, 22 роки та 53-річна Ніна Гаркуша.

Автомобіль марки "чері" в ніч на 3 травня їхав через міст, що з"єднує райцентр Ружин і село Заріччя на Житомирщині. Водій не впорався з керуванням й автівка налетіла на гурт молодиків, які поверталисz з дискотеки. Загинули 21-річний Олександр Шуляк та 19-річний Дмитро Семенюк. Їхнього друга Віктора Шевчука, 21 рік, забрали до реанімації Ружина. 4 травня хлопців поховали.

За кермом автівки їхав киянин 28-річний Олег Архипчук, поряд сидів 26-річний Олесандр Закелюжний. Від удару машину відкинуло на магазин, що стояв неподалік мосту. Чоловіки загинули.

Архипчук закінчив Ірпінську академію, жив і працював у столиці. Його мати — директор середньої школи в селі Огіївка Ружинського району. Стрілка спідометра автівки заклинила на швидкості 185 км/год.

У свята на дорогах загинуло 162 людини

Із 28 квітня по 4 травня цього року на дорогах України сталося 1009 аварій, в яких постраждали люди. За відповідний період 2007-го працівники державтоінспекції зареєстрували 1216 ДТП. Загалом за святковий тиждень загинуло 162 особи, торік — 177.
— Аварій менше. Потерпілих теж, — кажуть у прес-службі Департаменту державтоінспекції МВС України. — Торік наші працівники виявили 6652 п"яний водіїв, цього року — 10320.

Зараз ви читаєте новину «На трамвайній зупинці джип задавив шістьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути