четвер, 15 листопада 2012 05:30

На офіс чоловіка Лесі Оробець напали люди в масках

До столичного офісу інвестиційної компанії "Фенікс Капітал" у вівторок вранці ввірвалися люди в масках. Згодом стало відомо, що це працівники податкової міліції. Вони заблокували двері й забрали у працівників телефони.

Голова ради директорів компанії — Олександр Омельчук — чоловік нардепа від блоку НУ-НС 30-річної Лесі Оробець. Його фірма надає інвестиційно-банківські та брокерські послуги.

— Почалася "індивідуальна робота" з народними депутатами по створенню більшості під Януковича, — каже Леся Оробець. — Люди, що ввірвалися в офіс чоловіка, збиваючи з ніг охоронця, кричали, що вони з УБОЗу, а зараз переконують юристів, що з податкової. Викликали міліцію, приїхала група. Люди в цивільному не впускали і їх до офісу. На вимогу міліціонера пред'явити ухвалу суду, що дозволяє обшук та слідчі дії, не реагували. Працівники компанії крізь скляні двері показали, що їх б'ють.

Люди в масках не пустили до приміщення ні адвоката фірми, ні заступника керівника податкової міліції.

Олександра Омельчука намагалися вивезти для слідчих дій. Всередину приміщення вдалося прорватися нардепу-"нунсівцю" 42-річному Андрієві Парубію:

— Коли ці люди забігли, керівник підприємства пробував викликати міліцію. Слідчі викрутили йому руки і вирвали телефон. Перших кілька хвилини колектив це все трактував, як напад бандитів. У мене не виникає жодних сумнівів, що справа має політичний підтекст.

Леся Оробець розповіла, що до неї зателефонували з прихованого номера й запропонували "вирішити питання шляхом політичних переговорів". Яких саме — не уточнили.

Влада часто використовує подібні методи, щоб "переконати" опозиціонерів працювати на її боці, каже політолог 38-річний Сергій Таран:

— Лідери опозиції перебувають у тюрмі. Весь світ визнає їх політичними, а не кримінальними в'язнями. Тому напад на фірму Оробець — буденна справа для України. І під час виборів у нас задіювали силовиків — це також бачили за кордоном. Звичайно, влада тиснутиме на депутатів від опозиції, створюючи парламентську більшість. Оробець ще не встигла зайти до парламенту, а вже таке відбувається. Важко уявити, що буде після того, як  новообрана Рада почне працювати. Але в цьому скликанні методи влади вже не будуть такими дієвими, як раніше. Зараз опозиція ретельніше добирала людей.

Леся Оробець балотувалася на останніх парламентських виборах за списками Об'єднаної опозиції "Батьківщина" за №26.

Обшук в офісі "Фенікс Капітал" проводили за постановою слідчого прокуратури Києва. Про це повідомила прес-служба Державної податкової служби. Порушена кримінальна справа за підробку статутних документів при створення цієї структури 2008 року.

— Відкрито кримінальну справу за несплату податків в особливо великих розмірах, відбувається обшук, — так прокоментував події заступник начальника столичної Податкової міліції Сергій Потоцький.

Зараз ви читаєте новину «На офіс чоловіка Лесі Оробець напали люди в масках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути