пʼятниця, 27 жовтня 2017 00:55

"На коленях просим прощения за дочь"

Автор: www.facebook.com/диана Берченко
  Харків’янка Діана Берченко — шоста загиб­ла в результаті наїзду позашляховика ”Лексус” на натовп людей у центрі Харкова
Харків’янка Діана Берченко — шоста загиб­ла в результаті наїзду позашляховика ”Лексус” на натовп людей у центрі Харкова

"Мы на коленях просим прощения за дочь у родственников погибших и пострадавших в этом ужасном ДТП. Все, что мы можем сделать для них — мы сделаем. Собираем средства, готовы оказать посильную финансовую ­помощь. Мы надеемся, что суд разберется в этой аварии, так как там были два участника и два автомобиля. Мы примем любое справедливое решение суда", — таке звернення опублікував у соцмережі харків'янин 61-річний ­Василь Зайцев 23 жовтня.

Його прийомна донька 20-річна Олена Зай­цева 18 жовтня близько 20:40 за кермом позашляховика "Лексус" проїхала на червоне світло. На повороті зіткнулася з "Фольксваґеном Туареґ". Аварія сталась на перехресті вул. Сумської та Мечникова. Машину Зай­цевої відкинуло в натовп людей, які стояли на тротуарі. Від удару постраждали 11 пішоходів. П'ятеро загинули на місці. Шоста жертва аварії 20-річна Діана Берченко померла, не приходячи до тями, вранці 26 жовтня. Решта — перебувають у лікарнях.

20 жовтня Київський районний суд Харкова обрав для Зайцевої запобіжний захід — два місяці під вартою без права на заставу. Її утримують у Харківській установі виконання покарань №27. Разом із нею у камері перебувають ще дев'ять жінок. Камера обладнана центральним опаленням, водопостачанням, водовідведенням, необхідними меблями. Є відокремлений санвузол, телевізор.

— У тій камері утримують жінок, яких раніше не засуджували, — повідомила прес-­секретар Пенітенціарної служби Ольга Куз­нєцова.

Водій "Фольксваґена Туареґ" 49-річний Геннадій Дронов у лікарні — має струс мозку. До нього приставили охорону. У справі фігурує як свідок. За поперед­німи висновками слідства, він почав рух на жовтий сигнал світлофора.

— Приставлена охорона — це тиск. Мій клієнт нікуди не збирався тікати, хоча мав таку можливість після аварії. Їхав він на зелене світло. Зі слідством співпрацює, — каже адвокат Сергій Перепелиця.

На місці аварії провели перший слідчий експеримент. Призначили близько 20 експертиз. Результати головної — автотехнічної — будуть готові на початку листопада. Над розслідуванням аварії працює група з 14 слідчих.

— Не виключаю, що після ­отримання усіх необхідних експертиз, статус водія "Фольксваґена Туареґ" у кримінальному провадженні може змінитись, — сказав Олег Бех із Харківської обласної поліції.

Зараз ви читаєте новину «"На коленях просим прощения за дочь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути