вівторок, 13 лютого 2018 00:45

Монаха покарали за георгіївську стрічку

Ієромонаха 50-річного Іоанна з Тульчинської єпархії Української православної церкви Московського патріархату на Вінниччині виключили зі списку священиків. Таке рішення прийняли, коли той відкрито заявив, що носитиме георгіївську стрічку.

"В отношении меня открыли административное дело за то, что в прошлом году 9 мая на своей странице в "Фейсбуке" разместил поздравительную открытку с изображением георгиевской ленты. Когда заплачу штраф, буду носить георгиевскую ленту открыто. Добиваться материальной и моральной компенсации и извинений от СБУ", — написав у соцмережі ієромонах Іоанн (в миру Дмитро Курмояров. — ГПУ).

— Також, ієромонаху скасували скит. Він уже не є нашим священиком, і йому доведеться шукати інше житло. Має визначитися — чи бути монахом, чи інтернет-діячем. Поки що від Іоанна немає реакції, — говорить отець Сергій Аніцой із Тульчинської єпархії.

Служити монаху не заборонили. Він зможе стати священиком іншої єпархії.

— Вчинок отця Іоанна з георгіївською стрічкою є відверто провокативним. Одна справа — доводити в поліції, що картинку з георгіївською стрічкою розмістив до прийняття закону, який забороняє це робити. Друга — публічно закликати до порушення. З вуст священика — це неприпустимо, — каже секретар Вінницької єпархії УПЦ Владислав Демченко, 40 років.

Зараз ви читаєте новину «Монаха покарали за георгіївську стрічку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути