середа, 19 вересня 2012 05:15

Молодята повісилися на одній гілці

Автор: фото з сайта www.vk.com
  Аліна Білорибкіна і Кирило Торохтій побралися три місяці тому таємно. Чоловік скаржився, що його родичі були проти весілля
Аліна Білорибкіна і Кирило Торохтій побралися три місяці тому таємно. Чоловік скаржився, що його родичі були проти весілля

— Вони прямо на колінах повісилися. Тим же куском вірьовки зв'язали руки, — згадує житель села Раденськ Цюрупинського району на Херсонщині. 11 вересня, у Всесвітній день запобігання суїциду, у лісі за селом скоїли самогубство 24-річна Аліна Білорибкіна та 22-річний Кирило Торохтій. Висіли на одній мотузці.

— Тіла знайшли грибники, — розповідає дільничний Сергій Киряш. — Ми виїхали, зняли обох. Їхні рюкзаки стояли поряд. Там лежав зошит, типу щоденника, де вони розписували свої плани, мрії. Хотіли дітей. Судячи із записів — самогубство не було спонтанним. За кілька днів до цього розписали, кому мають дістатися їхні речі. Дівчина відіслала свою швейну машинку родичці.

Кирило Торохтій родом із міста Краматорськ Донецької області, Аліна — з Кременчука Полтавської. Познайомились у Харківському політехнічному університеті. Аліна закінчила факультет фізики металів, Кирило навчався на шостому курсі, мав отримати диплом спеціаліста кріогенної електроніки. Спочатку жили у гуртожитку №3.

— Познайомились у когось на дні народженні, — згадує 24-річна Вікторія Даниленко, знайома подружжя. — Аліна була тоді на третьому курсі, Кирило — на першому. Зустрічатися почали одразу. Аліна була з характером, до того багатьом відмовляла. А Кирило зразу її підкорив. Вони були контрастною парою. Він — тихенький, скромний, вона ж бойова. Обоє були відмінниками, кращими студентами вузу. Кирило отримував підвищену стипендію, єдиний із групи міг претендувати на аспірантуру. Аліна теж хотіла вступити в аспірантуру Інституту монокристалів. Жити разом стали два роки тому. Тоді у нас якраз ремонт у гуртожитку почали робить. Кирило хотів виїхати на квартиру, але грошей вистачало тільки на кімнату із хазяйкою.

Хлопець скаржився однокурсникам, що його батьки — проти шлюбу з Аліною. Мовляв, вони розраховували, що син вивчиться, поїде на стажування за кордон, зробить кар'єру. Через це відмовились допомагати. Три місяці тому пара таємно розписалась.

— Вони не дуже афішували своїх стосунків, — продовжує Вікторія Даниленко. — У гості нікого не запрошували. Їм і запрошувати було нікуди. На літо поїхали до баби у Херсон, щоб зекономити на квартирі.

— Планували доглянути її, а вона переписала їм хату, — додають у обласному управлінні міліції. — Але почали конфліктувати, певний час жили у хліві.

Напередодні трагедії Кирило телефонував батькам. За попередньою версією: дуже полаялися. Того ж дня Аліна посварилася з бабою. Узяли кредитну картку і вирішили поїхати до Криму автостопом.

— Увечері 10 вересня зняли тисячу гривень із кредитки, купили мотузку, газованої води, солодощів, — розповідають у міліції. — На таксі доїхали до Раденського, зайшли углиб лісу. Під деревом повечеряли. Потім зав'язали петлі і повісилися на одній гілці. Ознак насильницької смерті ми не виявили. Зараз триває дослідча перевірка. Якщо встановимо доведення до самогубства — порушимо справу.

Однокурсники Аліни та Кирила створили групу пам'яті у соціальній мережі "В Контакті". Збирають кошти на похорон. Родичі молодят приховують місце і час процесії.

— Вони стали заручниками обставин, — говорять студенти. — Обоє були амбітні. Викладачі їм постійно казали, що такі фахівці, як ви, у світі на вагу золота. А вийшло так, що Аліні не вдалося влаштуватися за спеціальністю. Працювати, наприклад, продавцем у магазині вона не могла. Кирилу теж треба були гроші, щоб учитися далі. А їх не вистачало катастрофічно.

Зараз ви читаєте новину «Молодята повісилися на одній гілці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

121

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути