пʼятниця, 14 вересня 2012 06:30

Могилів-Подільський "Газприлад" намагаються розорити

У місті Могилів-Подільський на Вінниччині намагаються розорити завод газового обладнання. Так запевняє Олександр Гусятинський, директор підприємства "Компанія з управління активами "Співдружність Ессет Менеджмент", яка володіє 40% акцій заводу.

Заводу в Могилеві-Подільському 68 років. Спочатку, 1944-го, це була артіль "Червоний металіст", працівники якої виготовляли цвяхи, підкови, ремонтували годинники й примуси. Згодом підприємство модернізували, воно мало назви завод "Металіст", металообробний, ремонтно-механічний, завод газового устаткування та приладів. З 1995 року це відкрите акціонерне товариство "Могилів-Подільський завод газового устаткування та приладів". Тут виготовляють газорозподільні пункти, газошафові установки, регулятори тиску, різноманітні клапани, фільтри, ізоляційні фланцеві з'єднання, опалювальні котли і колонки тощо. Працюють основні дільниці — складальна, ливарна, заготівельна та механічної обробки деталей і допоміжні: інструментальна, ремонтно-механічна, будівельна й енергетична.

— Зараз на підприємстві відбувається рейдерське захоплення, — каже Олександр Гусятинський. — Організована група осіб у складі акціонерів Ніни Григорівни Печінки, Олександра Анатолійовича Сереброва, під керівництвом голови наглядової ради — Георгія Івановича Ямнюка за сприяння голови правління Григорія Васильовича Глухманюка, незаконно усунувши "КУА "СЕМ" від управління товариством, установили повний контроль над діяльністю Могилів-Подільського заводу газового обладнання та приладів. Мета — доведення його до банкрутства та незаконне заволодіння активами. У нас немає доступу до внутрішньої документації, пов'язаної з господарськими операціями товариства. І про те, що реально відбувається з активами заводу, ми можемо тільки здогадуватися. Ямнюк ліквідував навіть ревізійну комісію, яка контролювала діяльність наглядової ради. Роблять що хочуть. Перерахували великі гроші на рахунок підприємства "Компанія Інтерсолар" начебто за якісь послуги. Про те, що зазначена фірма — фіктивна, ніяких послуг не надавала, свідчить рішення Ленінського райсуду Вінниці. Ямнюк закуповує коштом заводу сировину за завищеними цінами у фірми, де сам же працює директором. На зароблені заводом гроші купує нерухомість для свого підприємства.

Керівник товариства "КУА "СЕМ" подав відповідні скарги до правоохоронних органів. Переймається, що винних не покарають.

— Є інформація, що 21 серпня Глухманюк склав із себе повноваження голови правління заводу. Очевидно — щоб уникнути відповідальності, — говорить Гусятинський.

Зараз ви читаєте новину «Могилів-Подільський "Газприлад" намагаються розорити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути