Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2011 06:30

Міліціонери зірвали концерт "Гайдамак"

Увечері 18 червня у Вінниці міліціонери заборонили виступати гуртові "Гайдамаки". Щойно соліст 45-річний Олександр Ярмола почав іти на сцену, як вимкнули генератори, що подавали струм до апаратури.

— Концерту не буде, тому що пізно. Ваше время вийшло. Бабушки звонять, що їм музика мішає, — пояснює міліціонер Роман Клименко.

"Гайдамаки" у Вінниці вперше. Їх запросили на фестиваль "Живий вогонь", який на острові Бригантина організувало об'єднання рідновірів "Вінець Бога". Там виступили гурти "Мартові", "Пропала Грамота", "Запаска". "Гайдамак" прийшли послухати понад 2 тис. місцевих.

— Знову продовжується якийсь комунізм, — каже Ярмола. — Влада у Вінниці така кам'яна, як за часів кам'яних ідолів. Ми не чекали такого кінця. Може, для нашої міліції Кіркоров зірка.

Люди не розходяться, вимагають концерту.

— Дайте хоч на п'ять пісень, ну чотири, — просить Олександр Ярмола міліціонерів. — Люди чекають!

— Хай вживу співають, — відповідають ті. — Або на завтра перенесіть концерт. Раніше виходьте на сцену, все буде нормально.

Натовп вимагає розпочати концерт. Проте не дозволяють. Натомість показують вогняне шоу. Так планували завершити фестиваль.

— Це позор для всіх вінничан. "Гайдамаки" більше не захочуть до нас приїжджати, — говорить 30-річна Дарина Гудзь. — Це не група, а легенда. Їх чекають на найкращих рок-фестах світу. В Польщі визнають найкращим гуртом року. А тут таке свинство. Яким бабулям мішала та музика?! До найближчого житлового будинку мінімум півкілометра.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери зірвали концерт "Гайдамак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути