середа, 21 вересня 2011 06:15

Міліціонери торгували бойовими пістолетами

Міліціонери Комінтернівського райвідділу внутрішніх справ Харкова продавали бойову зброю. Брали її з резервного фонду відділку. За серпень продали 15 пістолетів Макарова, три пістолети "Форт", три автоматичні пістолети Стєчкіна, автомат Калашникова, ракетницю, набої. Минулої п'ятниці їх затримали.

— Ми затримали чотирьох причетних до цього, — каже Олександр Мечетний, начальник Департаменту внутрішньої безпеки МВС України. — Це начальник райвідділу, технік по зброї з помічником і одна цивільна особа, що виконувала роль водія.

Зброя резервного фонду райвідділу не закріплена ні за ким із міліціонерів. Технік писав рапорт, що пістолети зламані. Начальник райвідділу його підписував, і зброю продавали як несправну. Пістолети купили 11 працівників Комінтернівського райвідділу. За один віддавали від 300 до 400 грн. Автомат продали за 1,5 тис. грн. Бойові патрони віддавали по гривні за штуку.

11 міліціонерів, які купили бойову зброю, звільнили. Проти торговців нею порушено кримінальну справу за "крадіжку вогнепальної зброї шляхом зловживання службової особи своїм службовим становищем" та "незаконне поводження зі зброєю".

У Харкові мають іншу версію.

— Точно ще невідомо, скільки продали пістолетів і автоматів, — каже співробітник обласної прокуратури. Просить не називати його, бо не має права розголошувати матеріалів слідства до його завершення. — Але як бонус покупцям дарували бронежилети.

15 вересня в місті розстріляли 55-річного бізнесмена. Кажуть, із пістолета, що був закріплений за резервним фондом Комінтернівського райвідділу. Після того відділок перевірили й виявили нестачу зброї.

16 вересня до Харкова приїздив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. Проводив спільну нараду з начальником міського управління міліції й обласним прокурором.  Геннадієм Тюріним.

— Сказав, якщо не знайдуть усе, до останнього патрона — "розжену всіх", — передають результати наради міліціонери. — Рапорти на звільнення написали всі 45 співробітників Комінтернівського райвідділу.

— Згідно тої інформації, яку маю я, Комінтернівський райвідділ 16 вересня співробітники спецпідрозділу "Альфа" взяли штурмом. Керівники райвідділу продали злочинному угрупованню, до складу якого входили в тому числі й п'ять працівників міліції, 25 пістолетів Макарова, 5 тисяч патронів і автомати Калашникова. У сейфі начальника відділу знайшли гроші, еквівалентні одному мільйону доларів, — заявив народний депутат Геннадій Москаль, колишній заступник міністра внутрішніх справ.

У главку МВС цю інформацію спростовують.

— Продані пістолети не причетні до вбивства бізнесмена, — каже Олександр Мечетний. — Ніяких грошей у сейфі начальника не вилучали. А обшук робила не "Альфа", а співробітники управлінь внутрішньої безпеки й по боротьбі з організованою злочинністю.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери торгували бойовими пістолетами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути