вівторок, 15 грудня 2009 07:58

Міліціонери обікрали мертву пенсіонерку

У Полтаві звільнили двох міліціонерів Ленінського райвідділу. Дільничний і його помічник вкрали в покійної жінки пенсійну картку і зняли з неї гроші.

— Одинока бабуся померла в березні, — розповідає Юрій Сулаєв із Полтавської обласної міліції. — Це не кримінальний випадок, але існує процедура документування смерті, яку виконують міліціонери. Дільничний із помічником знайшли у квартирі конверт, в якому була банківська картка та код до неї. На картці було 3 тисячі гривень.

Міліціонер зняв із банкомату частину суми. Решту за певний час забрав інший. Обидва були в міліцейській формі. Це зафіксувала камера відеоспостереження, вмонтована в банкомат.

— Не крилися, бо думали, що бабуся одинока, і ніхто про це не дізнається, — говорить Сулаєв. — Та в банку виникли питання до картки. Почали перевірку і з"ясували, що гроші з неї зняли за два дні по смерті старенької. Викрили чоловіків. Матеріали передали в міліцію.

Кримінальну справу порушили за фактом крадіжки. Імовірно, прокуратура також долучить до неї статтю за зловживання службовим становищем. Міліціонери знімали кошти у свій робочий час.

Обидва пропрацювали в міліції близько 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери обікрали мертву пенсіонерку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути