четвер, 25 грудня 2008 19:23

Міліціонер збив трьох пішоходів

21 грудня у місті Макіївка під Донецьком водій джипа "Тойота-Прадо" не впорався з керуванням, в"їхав у підземний перехід біля автобусної зупинки Центральний ринок. Збив трьох пішоходів. Після цього виїхав заднім ходом й зачепив п"ять автомобілів.

— Про який аналіз крові на алкоголь можна говорити! — кажуть очевидці. Вони обговорюють подію на інтернет-форумі. — Еменесники швиденько вимили машину, відтягли її на правий бік дороги. Сховали сліди злочину на очах у сотень людей! Звичайні ж водії годинами чекають, щоб склали протокол.

Швидкість джипа свідки називають чималою.

— Не скотився у перехід, а влетів, — пише чоловік, який теж став свідком. — На моїх очах ударив жінку. Її відкинуло на стіну, як куклу. В переході почалася паніка.

— Влетів, перед цим перелетів парапет, — додає інший. — Не зупинився, а включив задню й почав виїжджати по людях. Проїхав по них тричі.

— Більше всього бісить те, що гайци (співробітники ДАІ. — "ГПУ") бігали по дорозі замість того, щоб надати першу допомогу потерпілим і оточити місце ДТП. Народ виходив із ринку повз тіла людей.

За кермом був 49-річний макіївчанин Андрій Кияшко. Його затисло у дверях. Чоловік працює у міліції.

— Якщо цього мєнта й посадять, то ніяких грошей на ремонт машин люди не отримають, — припускають очевидці.

Сховали сліди злочину на очах у сотень людей

Наступного дня у міліцейському зведенні з"явилася інформація про аварію. Однак не було вказано імені водія й кількості жертв.

— Явно "заминають", — обговорюють макіївці міліцейське зведення. — Зрозуміло ж, що своїх не здадуть.

Підозри людей підтвердилися. У зведенні Міністерства внутрішніх справ згодом з"явилася інформація, що один пішохід "помер у лікарні". Згідно з Кримінальним кодексом така обставина пом"якшує вину водія. Хоча свідки кажуть, чоловік був мертвий ще у переході.

— Колегія й особовий склад Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області з почуттям глибокої провини інформує про факт дорожньо-транспортної аварії, скоєний співробітником науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру ГУМВС у Донецькій області майором міліції К., — інформують міліціонери. — Він був у плановій відпустці.

За фактом аварії прокуратура порушила кримінальну справу. Нині Кияшко у лікарні. Там же у критичному стані перебуває збитий чоловік. Жінка прийшла до тями. Її стан називають задовільним.

Свідки додають, що із джипа поспіхом зняли номер "АН 50-50 ЕА". Зареєстрований він на автомобілі "шевроле" з міста Сніжне. Його власник — громадянин Зима С. С.



Правоохоронці стали винуватцями аварій

16 травня 2007 року в райцентрі Горохів на Волині п"яний дільничний міліціонер 24-річний Андрій Юрчук наскочив на трьох дітей, які гралися у пісочниці. 3-річна Юлія Довганюк і 4-річний Сергій Волошин загинули, Сергій Черевань, 6 років, потрапив до обласної дитячої лікарні.

1 червня 2008-го міліціонер Василь Довганич, 21 рік, збив машиною 21-річного Сергія Єлістратова з райцентру Хуст Закарпатської області. Єлістратов помер на місці пригоди.

6 червня 2008 року майор житомирської ДАІ 36-річний Андрій Насонов збив на чорній "Шкоді Октавії" двох студентів Житомирського державного технологічного університету. Кажуть, машина рухалася зі швидкістю 120 км/год.

Вміст алкоголю у крові водія становив 1,4 проміле при допустимій концентрації 0,5 проміле.

29 червня 2008-го лейтенант Івано-Франківського обласного управління ДАІ 22-річний Роман Драгомирецький врізався у натовп людей на центральній площі міста Богородчани. Він керував автомобілем "форд" на швидкості 115 км/год. Загинули дві людини. Сімох із тяжкими травмами шпиталізували. Водій був п"яний.

10 вересня 2008 року автомобіль "Деу Матіз", за кермом якого був працівник третьої роти дорожньо-патрульної служби управління ДАІ Запорізької області, зіткнувся з вантажівкою. Загинули четверо. ДТП сталося на дорозі Одеса–Новоазовськ. Водій виїхав на зустрічну смугу.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер збив трьох пішоходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути