пʼятниця, 29 жовтня 2010 03:17

Міліціонер застрелив школяра

Міліціонер застрелив школяра

Уночі 23 жовтня в селі Старовишневецьке Синельниківського району Дніпропетровщини дільничний інспектор міліції застрелив 11-класника Олега Дем'яновича, 16 років. Іншому, 17-річному Максиму Тарасову, прострелив ноги.

— Сержант охороняв бюлетені в сільській раді, — кажуть в обласній міліції. — Періодично виходив на вулицю, оглядав територію. Близько другої ночі побачив двох п'яних підлітків, які поверталися з дискотеки. Ті почали чіплятися, матюкатися, погрожували забрати пістолет. Інспектор попередив, щоб не підходили, та вони не слухали. Тоді міліціонер двічі вистрелив у повітря. Хлопці полізли битися.

Міліція припускає, потім інспектор тричі вистрелив по ногах Тарасова. Прострелив коліно, гомілку і стегно. Олег кинувся бити сержанта, забирати пістолет. Правоохоронець вистрелив і в нього — прострелив легені. Опісля викликав колег із міськвідділу міліції і лікарів.

Зробили експертизу. В крові загиблого виявили алкоголь. 27-річний сержант був тверезий. Ознак злочину в його діях міжрайонна прокуратура не побачила.

Селяни розповідають іншу версію. Кажуть, того вечора дільничний купував горілку в магазині. Матір Максима говорить, її син був на дискотеці, а Олег із дільничним і сторожем випивали на лаві біля сільради. Коли Максим пішов шукати друга, до нього причепився інспектор.

— Бо не дав закурити. Але хлопці не курять, бо займаються спортом. Тоді міліціонер поліз битися, стріляти по ногах. Син утік назад на дискотеку.

Десь у той момент інші свідки чули, як Олег закричав: "Ти що, це ж мій кращий друг!" За мить після цього — ще постріл.

Деталі пригоди з'ясовує комісія з Міністерства внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер застрелив школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути