пʼятниця, 07 вересня 2018 06:45

Миколу Шитюка 17 разів ударили ножем

Автор: www.ukurier.gov.ua
  64-річного Миколу Шитюка вбили 1 вересня в Миколаєві. У нього залишилися дружина та двоє синів
64-річного Миколу Шитюка вбили 1 вересня в Миколаєві. У нього залишилися дружина та двоє синів

1 вересня вбили 64-річного Миколу Шитюка. Був професором Миколаївського національного університету ім. Василя Сухомлинського. Його тіло із 17 ножовими пораненнями у спину, шию та груди знайшли в орендованій на 3 год. квартирі на Центральному проспекті Миколаєва.

— Раньше сдесь этого мужчину не видели. Говорят, хазяйка стала звонить ему, когда время вышло. Не отвечал, — каже місцева жителька Олена Ревуцька, 42 роки. — Власниця приїхала подивитися, що сталося. Лежав у кімнаті мертвий. Зі спини стирчав ніж, закривавлена ручка від нього валялася поряд. Це проклятий будинок. 2012-го тут зґвалтували Оксану Макар.

Професор Шитюк був одним із найвідоміших дослідників Голодомору 1933 року. Написав понад 200 наукових робіт на цю тему.

— Напередодні його загибелі ми весь день були разом на роботі, — розповідає колега 30-річний Дмитро Нефьодов. — Потім ще близько дев'ятої вечора телефонував до нього. Про плани зустрічатися з тим родичем не говорив. Не скаржився, що отримував погрози.

Шитюка вбили через сімейний конфлікт, за версією слідства. За підозрою у вбивстві 2 вересня затримали далекого родича професора Артема Соколюка, 24 роки.

— Підозрюваний розповів, що квартиру орендував саме професор. Про зустріч вони домовилися телефоном за­здалегідь, — каже Віктор Прокудін із поліції Миколаївської області. — Мали вирішити особисті питання. Які саме — затриманий не пояснює.

Центральний районний суд Миколаєва 3 вересня взяв Артема Соколюка під варту без права на заставу. За умисне вбивство йому загрожує 15 років тюрми.

— Я не відкидав би версію з російським слідом у трагічній смерті професора, — говорить 44-річний Олексій Савченко, голова Миколаївської облдержадміністрації. — Він шукав відповіді на питання, на які радянська влада наклала табу.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Шитюка 17 разів ударили ножем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути