середа, 02 липня 2008 07:06

Микола Козіс побився з міліціонерами

Автор: фото: Iгор Фiлоненко
  Микола Козіс лежить у лікарні в райцентрі Кобеляки Полтавської області. Запевняє, що міліціонери його побили, а до машини підкинули наркотики
Микола Козіс лежить у лікарні в райцентрі Кобеляки Полтавської області. Запевняє, що міліціонери його побили, а до машини підкинули наркотики

30-річний Микола Козіс із райцентру Кобеляки Полтавської області уночі 12 червня побився з міліціонерами. Каже, правоохоронці напали на нього першими. Міліціонери ж запевняють, що Козіс накинувся на них із рушницею.

— Усе почалося з 9 червня, — згадує Микола Козіс. Чоловік лежить у травматології райлікарні. — Я готуюся до змагань мотоциклістів. Уночі 9 червня їхав на скутері, став дибки. Назустріч їхало три машини. Одна під"їхала до мене. Я запитав у водія, чи він щось від мене хотів, і поїхав собі. В авто сидів начальник райвідділу. Йому передали, ніби я його послав.

Після цього випадку, запевняє Козіс, міліціонери почали його переслідувати. Наступного дня зупинили машину, обшукали, забрали технічний паспорт і посвідчення приватного підприємця.

— Увечері 11 червня я побачив автівку дільничного Олександра Колінька, — веде далі Микола. — Це він вилучав мої документи. Я мигнув йому світлом. Із машини вийшов начальник карного розшуку райвідділу Віктор Гергенкоп і почав мене бити. Після кількох ударів я знепритомнів. Отямився у райвідділі. Там мене знову били. Начальник міліції Юрій Сисенко казав: "Я відправлю тебе в Комсомольськ на зону, і ти гроші мені в зубах принесеш..."

Міліціонери Віктор Гергенкоп, Олександр Колінько та Олексій Задулий із райвідділу розповідають про цей випадок інше. Говорять, того вечора чергували, раптом їхню машину підрізала сіра "вісімка" Козіса.

— Підійшов до автомобіля, представився, — розповідає Гергенкоп. — Попросив документи. Скло опустилося. Звідти показалося дуло рушниці. Схопив її руками, щоб відвести від себе. Автомобіль рушив і потягнув мене за собою. Ноги кілька метрів тяглися по асфальту, — чоловік показує синці.

За мить до "вісімки" підскочили Колінько та Задулий. Аби зупинити Козіса, вибили скло. Водія затримали. У салоні забрали заряджену рушницю та кілька пакетів коноплі.

— Нікого міліціонери не били, до відділку теж не возили, — каже заступник начальника райвідділу Тарас Несторок. — У Козіса констатували забої м"яких частин обличчя. Такі могли виникнути під час затримання. Патрони в рушниці були з картеччю (мисливські набої для великих диких звірів. — "ГПУ").

Микола Козіс та правоохоронці одночасно подали заяви до прокуратури. Кримінальну справу не порушували, чекають результатів експертиз. Козіс не заперечує, що в салоні була рушниця. Чоловік має на неї дозвіл, віз незаряджену. Упевнений, що патрони й коноплю міліціонери підкинули.

Травматолог Ян Касьян говорить, що в Козіса є підозра на перелом ребра. Був легкий забій голови. 17 червня батьки забрали Миколу з лікарні.

— Думаю відвезти сина в Київ, — каже батько. — Бо місцевий суд швиденько прийме рішення, Миколу арештують і виб"ють зізнання.

Микола Козіс зареєстрований підприємцем. Розлучений, має доньку.

Зараз ви читаєте новину «Микола Козіс побився з міліціонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути