вівторок, 18 липня 2017 07:40

Михайло Дроздовський загинув, рятуючи трьох дітей

— Ніколи не пускала синів на річку. Того дня вони сказали, що йдуть на вулицю. Самі тихенько пронесли рюкзачок, поклали туди труси та рушник. Десь за годину мені подзвонили: Рома в реанімації, — плаче 36-річна Ольга Волощук із райцентру Чортків на Тернопільщині.

11 липня у річці Серета втопився її старший син 12-річний Максим Кушнір. Молодшого 9-річного Романа Волощука витягнув з води атовець 60-річний Михайло Дроздовський. Сам утопився. У тому місці заборонено купатися.

— Берегом річки йшла жінка. Побачила непритомного хлопчика, який лежав на поверхні води. Був живий. Вона підбігла до нього, привела до тями. Сказав, що відпочивав із братом і другом, — каже Василь Козак, начальник водолазно-рятувальної служби Тернопільської області. — Ми почали шукати. Пройшли один берег — немає нікого. Пішли з другого боку, минули яму. На виході знайшли тіло чоловіка. Його дружина сказала, що він пішов на рибалку і не повернувся. Тіло 12-річного хлопця знайшли нижче по течії.

Максим Кушнір перейшов до сьомого класу місцевої школи-інтернату.

— Окрім Максима та Романка, у родині є ще двоє дітей. Порядна сім'я, дружна, діти доглянуті, — розповідає Людмила ­Поліщук із районного управління освіти. — Максим був слухняним, вихованим. Товариський, мав багато друзів. Роман досі не знає, що брат загинув. Пригадує лише, як той до останніх хвилин просив його врятувати. Чоловік, який їм допомогів був прекрасною людиною. Тягнувся до дитини до останнього, в тій позі і застиг. Мама цих хлопчиків просила пробачення у родичів атовця та дякувала за врятоване життя Романа.

Хлопець перебуває у реанімації райлікарні.

— Дитина поступила у важкому стані, — каже Наталія Гладка, завідувачка дитячого відділення районної лікарні. — Реанімаційна бригада робила масаж серця та штучну вентиляцію легенів.

Михайло Дроздовський півроку тому повернувся із зони АТО. Півтора року служив сапером у 14‑му мотопіхотному батальйоні. Мав позивний "Дід". У нього залишилися дружина, донька і син.

— Після війни батько часто ходив сюди рибалити. Діти грали біля берега, там мілко. І під мостом мілина. А далі по течії — глибока яма, там завжди вир. Дітей затягнуло туди, — каже Михайло Дроздовський, син загиблого. — Їх було троє. Двох таки виштовхав на берег, а третього не зміг. Батько ніколи не думав про себе, а намагався комусь допомогти.

Подробиці загибелі з'ясовують поліцейські. 13 липня Максима Кушніра та Михайла Дроздовського поховали.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Дроздовський загинув, рятуючи трьох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути