вівторок, 31 серпня 2010 01:43

"Медсестри запускали до дітей педофіла"

Персонал дитячого санаторію "Айболить", що у місті Маріуполь Донецької області, звинувачують у пособництві педофілу. Місцева 27-річна Олена впевнена, що там зґвалтували її 4-річного сина Федора:

— Четвертий місяць вимагаю, щоб порушили кримінальну справу, — зітхає. — Уже отримала чотири відмови. А медсестри запускали до дітей педофіла.

Олена працює на заводі, її чоловік — у трамвайному депо. Федір — єдиний син.

— Синок постійно хворів, — розповідає матір. — Двічі на місяці бронхіти й застуди. Мене вже начальство лаяло, мовляв, часто беру лікарняний. Педіатр запропонував безкоштовну путівку в дошкільний санаторій "Айболить". Казав, там роблять масажі, інгаляції, кисневі коктейлі.

У закладі лікують дітей із 3 до 6 років. Путівка розрахована на місяць, батьки провідують дітей кожні вихідні. Олена віддала сина 5 травня.

— А 15 травня приїхала забрати його на день народження бабусі. Побачила і злякалася. Син увесь брудний, ноги під колготками чорні, замість трусиків — шорти. Видно, що його жодного разу не мили, хоч напередодні був банний день. Привезла додому й злякалася ще більше. Поїхали в міліцію.

Федора відвезли до лікарні. Діагностували тріщини заднього проходу і "молочницю". Мати забрала документи із санаторію.

— Із сином були кошмари, — продовжує Олена. — Постійні істерики, стрибав, психував, зривав до хрипоти голос. Став агресивний до чоловіків. Ідемо по вулиці, а він нападає на чужого чоловіка і б"є в пах. Потім розповів, що тьотя із санаторію приводила їм якогось дядька, а сама виходила. Той мужик ґвалтував дітей, а казав, що то масаж. Називав все це секретом, не дозволяв нікому розповідати, залякував. Коли син кричав від болю — засовував у рот іграшку. Те ж саме робив з iншим хлопчиком.

Хлопчика оглянув хірург Олександр Лихоносов із міської лікарні N3. Діагностував механічні ушкодження ануса.

— Але Олександр Миколайович не впевнений, що було зґвалтування, — каже Олена. — Не хоче мати справу з міліцією, бо ж затягають. Син пройшов курс реабілітації у психолога.


Удень 27 липня в Маріуполі зґвалтували 3-річну дівчинку. Невідомий заманив її цуценям і силував у під"їзді багатоповерхівки на бульв. Шевченка. Дівчинку знайшли непритомною. Міліціонери склали фоторобот. Нападник — чорнявий чоловік, віком 25–35 років, зростом 175–180 см, у білій футболці, синіх джинсах, має чорний наліт на губах і шрам над бровою. Фоторобот розповсюдили.

— Я розглядала фоторобот, як раптом підійшов Федя, — каже Олена. — А що цей дядько робить у комп"ютері, питає. Я пояснила, що він зробив боляче одній дівчинці. Він з ходу — "Так само, як і мені?". Розповів, що це той самий, який приходив у санаторій.

Міліціонери не виявили порушень у роботі санаторію.

— Ніякого складу злочину, — каже начальник райвідділу Володимир Мердов. — Санепідемстанція теж не знайшла порушень. А грибок може виникнути як супутнє захворювання при послабленні захисних сил організму. Наприклад, після тривалого прийому антибіотиків.

— Але в санаторій ми приїхали без "молочницi" і півроку не приймали ніяких антибіотиків, — говорить Олена.

У санаторії "Айболить" також заперечують звинувачення.

Зараз ви читаєте новину «"Медсестри запускали до дітей педофіла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути