Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2010 01:55

Медсестра Галина Гурська затримала вбивцю

Автор: фото надане газетою ”Макеевский рабочий”
  Інспектор Олександр Кравчук із Макіївського міського управління міліції Донецької області тримає грамоту, яку вручили медсестрі Галині Гурській (праворуч). Вона ударила убивцю табуреткою по спині і голові
Інспектор Олександр Кравчук із Макіївського міського управління міліції Донецької області тримає грамоту, яку вручили медсестрі Галині Гурській (праворуч). Вона ударила убивцю табуреткою по спині і голові

Чоловік із ножем увірвався ввечері 27 квітня до палати травматологічного відділення Макіївської клінічної лікарні N1. Тут лікувалася його співмешканка 23-річна Алла Шишкіна. Він почав бити її на очах у пацієнтів і медперсоналу.

— Пролунав страшний крик, — згадує санітарка, яка тоді чергувала. — Ми побігли на поміч. Перша в палату забігла медсестра Галя Гурська. Бачимо, Сергій рiже Аллу ножем. Усі, хто там були — три робiтницi й три пацієнтки, заціпеніли від ужасу. Галя не розгубилася. Схопила його за руку, порізала пальця. Він на неї теж замахнувся, але розвернувся й продовжив бити Аллу. У Галі кров крапає, та вона не здалася. Схопила табуретку і вліпила його по горбу і голові. У Сергія очі затуманилися, випав ніж.

Медсестра витягла нападника в коридор. Там його зв"язали.

— Я кинулася до Алли, лікар викликала міліцію. Бабці, яка лежала поряд, стало погано з серцем, ледь відкачали. Алла померла.

Чоловік ударив співмешканку 10 разів.

Алла потрапила в лікарню 12 квітня з травмою хребта та ключиці. Сусідки по палаті кажуть, що її побив Сергій. Штовхнув у підвал, коли сказала, що покидає його.

26-річний Сергій зізнався, що хотів убити Аллу. Прожив із нею шість років, нажили двох дітей — 3 і 1,5 року. Однак жінка останні два місяці зустрічалася з іншим чоловіком.

Напередодні вбивства Сергій зустрівся з новим обранцем Алли

— Ми закрили відділення о сьомій вечора, не знаю, як він проник, — згадує 53-рiчна Галина Гурська. — Він ходив у лікарню щодня, сидів по півтори години в Алли. На вигляд спокійний, ввічливий. Iншого хлопця біля Алли я бачила. Він подобався менi менше за Сергiя, бо не такий охайний. Аллочку ми хотіли вже виписувати, вона мила така дівчинка. Чотири місяці тому її маму збила машина. Коли Сергій опритомнів, то сказав: "Я зробив правильно, вона заслужила".

Свідки згадують, що напередодні вбивства Сергій зустрівся в палаті з новим обранцем Алли. "Хай сама вирішує, із ким жити" — сказав той.

Галині Гурськiй зашили поранену руку. 30 квітня в райвідділі міліції нагородили настінним годинником і грамотою "За мужність та благородство".

Зараз ви читаєте новину «Медсестра Галина Гурська затримала вбивцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути