четвер, 14 жовтня 2021 07:25

Мецгера відправили під нічний домашній арешт

Колишньому голові правління Укрексімбанку 43‑річному Євгенові Мецгеру обрали запобіжний захід — нічний домашній арешт. Таке рішення ухвалив Голосіївський районний суд Києва 11 жовтня.

Мецгера звинувачують у перешкоджанні журналістській діяльності та незаконному утриманню людей. Полишати дім йому заборонено з 22:00 до 6:00. Також зобов'язаний здати паспорти та з'являтися до слідчого за першою вимогою. Так суд частково задовольнив клопотання прокурорів, які просили для Мецгера цілодобовий домашній арешт.

— Я вибачився за емоції. Вірю, що слідство розбереться, — каже Мецгер перед засіданням.

Таке ж рішення за цим же обвинуваченням суд ухвалив і щодо директора інформаційної політики Укрексімбанку Володимира Пікалова. Щоправда, його нічний домашній арешт має починатися з 21:00. Третій фігурант у справі — директор департаменту банківської безпеки Укрексімбанку Ігор Тельбізов. Його крім перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, підозрюють в умисному вчиненні насильницьких дій щодо журналістів. Суд відпустив його під особисте зобов'язання.

Конфлікт зі знімальною групою телевізійної програми журналістських розслідувань "Схеми: корупція в деталях" у Мецгера виник у приміщенні банку 4 жовтня. Під час інтерв'ю посадовцеві не сподобалося питання журналіста Кирила Овсяного про видачу $60 млн кредиту підприємцю, який веде бізнес на окупованих територіях і сплачує податки в самопроголошену ДНР. Наказав відібрати у знімальної групи апаратуру й витерти запис. Потім підлеглі Мецгера ще годину утримували журналістів у приміщенні банку. Оператору Олександрові Мазуру мало не зламали руку.

Фахівці відновили видалені записи. Після цього Мецгер написав заяву на відсторонення від посади. А 11 жовтня — на звільнення. Наглядова рада банку заяву задовольнила.

Якщо провину Мецгера, Пікалова й Тельбізова доведуть, їм ­загрожує штраф, до п'яти років обмеження чи позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Мецгера відправили під нічний домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути