пʼятниця, 16 листопада 2012 00:30

"Мазурку припишуть багато вбивств"

Автор: фото з сайта www.vidgolos.com
  Адвокат Лаврентій Кухалейшвілі: ”Справа Мазурка — запланований сценарій”
Адвокат Лаврентій Кухалейшвілі: ”Справа Мазурка — запланований сценарій”

7 листопада столичного адвоката Лаврентія Кухалейшвілі відсторонили від роботи. Він захищав Людмилу Мазурок, дружину Ярослава Мазурка. Його звинувачують у вбивстві охоронців столичного торгово-розважального центру "Караван" 26 вересня. 7 листопада тіло нібито Мазурка знайшли у Сирецькому парку — за 1,5 км від будинку, де він жив.

Чому вас відсторонили?

— Людмила договору зі мною не розривала, від послуг не відмовлялася. 7 листопада мені сказали про це спільні знайомі. Людмила слухавки не бере. Я впевнений, що вона відмовилася від моїх послуг під тиском. Її залякали ще на першому допиті, куди вона ходила без адвоката. Її дочці в очі казали: "Твій батько — вбивця".

Якщо Мазурок не винен, чому ховався?

— А хто казав, що він утік? Його могли затримати ті, кому це вигідно. Ярослав — ідеальна кандидатура для вбивці. Візуально схожий, офіційно не працює, підробляв будівельними халтурами, перевірити його місце перебування у день злочину неможливо. Сім'я жила замкнуто.

Він застрелився?

— Справа Мазурка — багатоходова комбінація. На певних етапах інформацію викидали у пресу, дивилися на реакцію суспільства. Як Ярослав ховався 43 дні? Що їв? Якщо надумав стрілятися — то чого чекав? Людина здається або стріляється одразу.

Як розвиватиметься слідство?

— Зараз Мазуркові припишуть багато вбивств і посмертно навісять звання "Кілер номер один в Україні". Я проводитиму розслідування й далі. Почекаю, коли справу закриють і відкрию всю інформацію.

Які запитання нез'ясовані?

— Є питання: хто скидав інформацію й навіщо? Я маю відповідь, але її рано озвучувати. Більш ніж упевнений, що справа Мазурка — запланований сценарій. Не зрозуміло тільки — для чого. Спекуляції йдуть із першого дня. Обшук у Людмили провели 3 жовтня, а вже 5 жовтня міністр заявив, що людина ідентифікована на 100 відсотків.

Убивство у "Каравані" було продумано заздалегідь?

— Так. Чоловік із "Каравану" хотів себе "засвітити". Він знав про камери спостереження, дивився у них, навіть кепку на очі не натягнув. Вийшов і чекав, коли до нього підійдуть. Міг би втекти ще від каси. Кажуть, хотів стерти записи з камер спостереження. З кімнати охорони це неможливо зробити. Чоловік дивився у комп'ютер, щоб знайти найкоротший вихід, де найменше охорони.

Зараз ви читаєте новину «"Мазурку припишуть багато вбивств"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути