пʼятниця, 30 листопада 2012 07:00

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Мати Оксани Макар у новій квартирі робить ремонт

По обіді 27 листопада Центральний райсуд Миколаєва оголосив вирок убивцям 18-річної Оксани Макар. 23-річний Євген Краснощок отримав довічне ув'язнення, 24-річний Максим Присяжнюк — 15 років, 22-річний Артем Погосян — 14 років.

Адвокат Тетяни Суровицької, матері Оксани, називає вирок м'яким. Мовляв, суд зважав на плітки про те, що Суровицька купила в Миколаєві дві квартири й нещодавно влаштувала п'яний дебош у барі "Фенікс".

— У Миколаївському Бюро технічної інвентаризації я бачила документи на квартиру Тетяни Суровицької. Вона оформлена як подарунок, — каже правозахисник Олена Кабашна з Української Гельсінської групи. — Іноді так роблять, щоб не сплачувати податків. Тетяна купила її нещодавно, вже зробила шикарний ремонт. Усе за ті гроші, що люди на лікування Оксани збирали. Миколаївські лікарі витратили 27 тисяч гривень, а Тетяна повернула їм 2 тисячі. Все лікування в Донецькому опіковому центрі спонсорував фонд Ріната Ахметова.

Кабашна проводить до 5-поверхівки на вул. Миколаївська, 5, у першому під'їзді якої нібито Суровицька купила "трикімнатку". Таке помешкання коштує до $35 тис. Біля дверей стоїть світло-зелений "Деу Ланос". Близько 13.00 у вівторок із дому виходить людина в чорній куртці, сідає в машину та їде.

— А чого ж ви не зловили її? — каже пенсіонерка, яка товче горіхи на лавці біля під'їзду. — То або вона, або її сожитєль поїхали. Я часто бачу тут цю машину. Діти казали, що там живе тьотя, яку в тєлєвізорі бачили. Не чула, щоб із нею хтось говорив. Квартиру ж недавно продали, не роззнакомилися ще.

Вікна у трикімнатній квартирі на першому поверсі замінені на пластикові, двері також нові, залиті будівельною піною. На дверях у під'їзд стоїть домофон.

— У тій квартирі бабушка жила, дружила з моєю мамою, — відчиняє двері під'їзду Ігор, що живе тут. — П'ять років тому бабця померла, а квартиру внучці лишила. Хороша жіночка була, з чоловіком жили. Востаннє її навесні бачив. Вона хотіла продати квартиру й переїхати до чоловіка. Все літо пусто було. У жовтні на вулиці вже був розгардіяш. Видно, що ремонт роблять. Поняв, що квартиру продали. Поки я тільки ремонтніків тут бачив. Сусідка казала, Суровицька зеленим "деу" приїжджала сюди з тим мужиком, що кругом із нею ходить.

Увечері в "трикімнатці" світяться вікна. Вони наглухо зашторені. Двері відчиняє клаповухий будівельник. Стіни в коридорі квартири ідеально вирівняні, усе біле, але шпалер ще нема.

— Я ничего не знаю, я здесь только работаю, — усміхається й поспіхом зачиняє двері. Із вікон квартири хтось довго виглядає на вулицю.

Увечері до будинку після роботи сходяться мешканці.

— Видели ее здесь, — говорить жінка з дитиною. — Она хорошо устроилась. И дочь не воспитывала, и деньги на ее лечение собрала, и живет теперь на них. Тут какие-то люди приходили, стучали в ее квартиру. Вышел ее сожитель и выгнал.

Тетяна Суровицька заперечує купівлю квартири.

— Это заявление о квартире кому-то выгодно, — каже вона після засідання суду 20 листопада. — Не знаю, кому. У меня есть квартира в городе Луч, там живет мама и брат.

На лікування Оксани зібрали півтора мільйона гривень

Миколаївку Оксану Макар 9 березня зґвалтували Євген Краснощок, Максим Присяжнюк і Артем Погосян. Коли дівчина пригрозила поскаржитись до міліції — стали її душити, винесли на будівельний майданчик, обкидали сміттям і підпалили. Вранці попечену знайшов перехожий. Три тижні Оксану лікували в Миколаєві і Донецьку. 29 березня вона померла.

Справа Оксани набула розголосу. Українці збирали гроші на її лікування, пожертви надсилали на рахунок її матері Тетяни Суровицької. Кажуть, зібрали 1,5 млн грн. Лікування у Миколаєві оплачували з державного бюджету, у Донецькому опіковому центрі — з Фонду мільярдера, нардепа-"регіонала" Ріната Ахметова.

 

Зараз ви читаєте новину «Мати Оксани Макар у новій квартирі робить ремонт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

93

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути