середа, 14 липня 2010 07:50

Марина Шалаєва винесла з дому всі гроші і прикраси

41-річні Ірина Микитенко та Світлана Мурашкіна з міста Свердловськ на Луганщині отримали по два роки колонії за те, що видурювали гроші в неповнолітніх донеччанок. 1 липня вирок набув чинності.

— Вони вибирали на вулиці наївних дівчат, — розповідає Павло Зубицький із прокуратури Калінінського району Донецька. — Одна з шахрайок грала роль "жертви". Мовляв, дізналася про накладену порчу і боїться спілкуватися з екстрасенсом наодинці. Просила скласти їй компанію і вела до співучасниці.

Торік 10 червня одна підійшла до 17-річних Марини Шалаєвої й Тетяни Єрмоли. Ті поверталися додому з коледжу, обговорювали останню передачу "Битва екстрасенсів".

— Вона була не схожа на циганку, — згадує Марина. — Низенька, в джинсах і футболці, назвалася Ольгою. На мою сім"ю накладена порча, каже, а я боюсь ясновидиці. Умовила просто побути поруч. Потім підійшла провидиця і за пару хвилин побачила і в мене порчу.

Шахрайка дала Марині аркуш паперу, розірвала навпіл. З однією частиною попросила обійти довкола стовпа, потім спалити і попіл витрусити на другу.

— Я потерла попелом, там проявилося три хрести, — каже Шалаєва. — Тоді я повірила в прокляття. Щоб урятувати маму, треба було принести цінності, бо провидиця казала, що гроші й золото "носять смерть". Я винесла з дому всі гроші, кольца батьків, браслети, сережки, мобілки. Потім віддали речі їм, а з Танею піднялися читати молитву. Коли вернулися — їх не було.

Обдурили за допомогою звичайного фокуса

— Дівчат обдурили за допомогою звичайного фокуса, — каже помічник прокурора. — Доки вони ходили навколо стовпа, "провидиця" воском малювала на папері хрести. Їх не видно, але коли потрусити попелом — проявляються.

Марина винесла речей на 4,8 тис. грн, Тетяна — на 1,8 тис. Шахрайки ошукали ще двох донеччанок. Загалом видурили майже 60 тис. грн.

— Під судом Мурашкіну й Микитенко підтримував цілий циганський табір, — зауважує Павло Зубицький. — Жінки з дітьми падали в ноги, просили відпустити родичок. Підсудні виявилися безробітними, незамiжними, хоча дітей мають.

Потерпілим гроші не повернули.

Зараз ви читаєте новину «Марина Шалаєва винесла з дому всі гроші і прикраси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути