четвер, 27 вересня 2012 06:00

Максимові Шкуро зламали три ребра

  Довірена особа кандидата в депутати Дмитра Андрієвського - Максим Шкуро в столичній клініці "Борис" чекає на операцію на обличчі
Довірена особа кандидата в депутати Дмитра Андрієвського - Максим Шкуро в столичній клініці "Борис" чекає на операцію на обличчі

18 вересня четверо чи п'ятеро невідомих у селі Музичі під Києвом напали на Максима Шкуро — керівника штабу кандидата в народні депутати від Об'єднаної опозиції по округу №222 Дмитра Андрієвського. Максимові зламали три ребра, лицьові кістки, порізали ножем ліву ногу. Чоловік втратив півлітра крові.

Шкуро лікується у столичній приватній клініці "Борис". Напівсидить на ліжку, дивиться плазмовий телевізор. Очі червоні, під ними великі синці, нижні повіки розтягнуті.

— Близько восьмої вечора я їхав додому в село Музичі під Києвом, — розповідає Максим. — За кермом був водій, а я сидів на задньому сидінні. Біля воріт мого будинку побачив чотирьох чи п'ятьох людей, але не звернув увагу. Як тільки машина зупинилася, вони кинулися до нас, проткнули чотири колеса. Каністрами з-під бензину вибили вікна. Водія скрутили і тримали, щоб не міг поворухнутися. Мене витягнули з машини, кинули лицем на асфальт. Били ногами по ребрах, обличчю, в живіт. Зламали чотири ребра, лицьові кістки навколо ока. Після цього порізали ножем ліву ногу. Не знаю, може і вбили б, якби сусіди не почули гавкіт собак і вийшли подивитися. Як тільки сусідська хвіртка відчинилася, нападники застрибнули у ВАЗ без номерів і поїхали.

Максим Шкуро нервово ковтає, складає руки на грудях.

— Усе було зроблено професійно. Працювали злагоджено і дуже швидко. Від зупинки машини і до того, як я опинився на асфальті, пройшли лічені секунди. Навіть якби я мав засоби самозахисту, не встиг би ними скористатися. Мобільний не встиг вхопити і набрати когось. Мій водій сказав, що бачив каністру з бензином. Очевидно, планували облити мене й підпалити.

До лікарняної палати заходить Леся, дружина Максима. Сідає біля ліжка, бере чоловіка за руку.

— Я чула шум за воротами, але не знала, що там робиться, — розповідає. — Коли водій подзвонив у ворота, я вибігла й побачила Максима закривавленого, побитого. Він не міг стояти, тому підставила йому плечі — спираючись, Максим зайшов у будинок. Із ноги хлюпала кров, заливала прихожу. Я наклала джгути. Знаю, як це робиться, бо сама — медик, працюю стоматологом. Районна швидка допомога приїхала через годину. Сказали, що ми дуже далеко живемо.

На дерев'яній тумбочці лежать журнали "Форбс", тарілка з яблуками і виноградом, барсетка. Максим хоче дістати телефон, на який прийшла есемеска, Леся підхоплюється, подає йому.

— Через годину після "швидкої" приїхала міліція, — дивиться на екран телефону. — Відмовилися давати орієнтировку на машину бандитів. Сказали, що це — хуліганство, тому машину шукати не планують. Тільки опівночі під тиском народних депутатів порушили кримінальну справу. Шукати нападників почали через 4 години. Думаю, вони вже були далеко.

Максим Шкуро — довірена особа кандидата в депутати, члена ВО "Батьківщина" Дмитра Андрієвського.

— На мені зав'язувалася вся передвиборна кампанія Дмитра, тому вибити мене з процесу опоненти були зацікавлені. Іншої діяльності, крім громадської, я не маю. Ворогів у інших сферах у мене бути не може. Цього дня сталося багато інцидентів на окрузі №222, де балотується Дмитро Андрієвський. Це в столичному Солом'янському районі. Ми розповсюдили листівку про те, як голосував у Верховній Раді наш опонент "регіонал" Максим Луцький. Після цього наших агітаторів перепиняли кремезні хлопці кримінальної зовнішності, залякували. Вимагали припинити поширення листівок. Навіть не приховували, що вони — від Луцького. Вісім наших наметів хтось зніс, агітматеріали знищили. Ввечері побили дівчину-агітатора.

18 вересня під час прямого ефіру на телеканалі ТВі Максим Луцький пообіцяв прийти в лікарню до Максима Шкуро.

— Луцький не приходив. І, якщо чесно, не хочу, щоб він приходив. Бо ще невідомо, чим це для мене закінчиться, — каже Максим.

Максим Шкуро за освітою будівельник. Працював заступником начальника відділу архітектури Київської міської держадміністрації, першим заступником голови Солом'янської районної адміністраціїі. Любить ходити в походи, з дружиною був у Гімалаях.

Зараз ви читаєте новину «Максимові Шкуро зламали три ребра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути