Ексклюзиви
пʼятниця, 21 червня 2019 07:20

Максим Сліпенький надихався аміаку і впав у кому

Другий тиждень перебуває у комі 37-річний Максим Сліпенький з Іллінців на Вінниччині. Впав у яму з відходами на території підприємства "Вінницька птахофабрика" у Ладижині. Почав задихатися від аміаку, яким обробляють курячі рештки. Знепритомнів. Довго був без кисню.

Чоловік працює на фабриці водієм два роки.

— Того дня ­колега Максима скидав прострочену курятину в яму. В нього випала монтіровка. Нахилився і раптово впав униз. Почав кричати, бо в ямі тхне кислотою і аміаком. Ними обробляють курячі рештки, аби не гнили, — говорить колишня дружина потерпілого Юлія Курман-Колодій, 40 років. — Максим один із перших кинувся до нього. Почав діставати. Але колега знепритомнів і потягнув його за собою до ями. Збігалися інші водії. Першим витягнули того чоловіка. А мій був внизу далі. Боялися його витягати, бо не хотіли ризикувати життями. Максим 10 хвилин пробув без кисню. Постраждав головний мозок. Його витягнули вже непритомного. Упав у кому.

Максима забрали в обласну лікарню. 17 червня прооперували. Вставили трахеостому — трубку для дихання.

— Брат у критичному стані, — говорить Ольга Бурдейна, молодша сестра Максима. — Медики дають погані прогнози. Представники птахо­фабрики передали 22 тисячі гривень на лікування.

Максим ­Сліпенький народився в Іллінцях. Останнім часом жив у Ладижині. Воював добровольцем в АТО. Пішов туди під час першої хвилі мобілізації.

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки при виконанні робіт. Громадські активісти написали листа про інцидент до Державного бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Максим Сліпенький надихався аміаку і впав у кому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути