четвер, 24 січня 2013 00:30

Максим Олексієнко підірвав власну квартиру

"Сначала выключте газ. И не вздумайте зажигать огонь. Родные мои я ушол из этой жизни потому что я несу Вам только горе и разруху. Так что простите меня если что не так. И хоронить меня не надо. Кремируйте меня а пепел розвейте", — написав 22 січня на аркуші в лінійку киянин 31-річний Максим Олексієнко.

Аркуш поклав біля себе. Після цього ввімкнув чотири комфорки на газовій плиті й почав вдихати газ. З невідомих причин стався вибух. Вікна трикімнатної квартири на п'ятому поверсі столичної панельки на просп. Павла Тичини, 5 вилетіли на вулицю. Балкон розлетівся вщент. Максимові пошкрябало руку й обсмалило волосся. "Швидка" забрала його до токсикологічного відділення лікарні швидкої медичної допомоги, бо надихався газу.

Під другим під'їздом 9-поверхівки вдень 23 січня лежать уламки скла, два розбиті горщики із землею. Решту речей, що вилетіли з квартири, уже прибрали.

У квартирі №200, де Максим живе з 52-річною матір'ю Тетяною Миколаївною, нікого нема. Із сусідньої 199-ї виходить Надія Василівна.

— Учора приходжу під під'їзд, а тут уже купа людей: пожарніки, тілівізіонщіки, міліція. Пластикова стіна їхнього балкона вивалилася повністю. Сьогодні зранку поприбирали. Максима вже на той час забрали в больніцу, — згадує жінка. — Я недавно сюди переїхала. Тут моя мати раніше сама жила. Олексієнки — тихі сусіди. Щоб Максим якісь скандали витворяв, то такого не було. Таня вчора ходила тут по коридору, коли міліція приїжджала, але я нічого не питала. У неї горе, але якщо подумати, то і нам могло бути не краще. Якби зірвало стіну до мене, чи до сусідів, чи провалилась стеля, що тоді робити? Хто винний, якщо в людини свої проблеми? Хочеш умерти — іди на міст Патона! Тут недалеко і нікому біди не наробиш. Ай, шо тут скажеш, між здоровими нормальними людьми живуть отакі. І ніхто їх не контролює, нікому до них діла нема.

Двома поверхами нижче, до квартири №188, заходить чоловік, на вигляд років 50. За собою двері прикриває не наглухо. Натискаю дзвінок. Виходить жінка років 40, у халаті.

— Я знаю Олексієнків. Але не хочеться наговорювати, все-таки живемо один біля одного. Самого вибуху не бачила, бо то було вдень. Усі мої на роботі, і я теж. Скажу, що людина, в якої все нормально з головою, такого не зробить, — вибачається й зачиняє  двері.

Міліціонери не порушили щодо Максима кримінальної справи.

— Це людина з психічними вадами. Потерпілих, окрім нього самого, немає, — пояснює Ігор Михалко зі столичної міліції.

Зараз ви читаєте новину «Максим Олексієнко підірвав власну квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути