четвер, 04 червня 2009 18:39

Максим Малунов помер на футбольному полі

Автор: фото із домашнього архіву Максима Малунова
  За три дні до смерті хмельничанин Максим Малунов відсвяткував у школі останній дзвінок. Планував вчитися на лікаря-стоматолога, створити власний Інтернет-сайт
За три дні до смерті хмельничанин Максим Малунов відсвяткував у школі останній дзвінок. Планував вчитися на лікаря-стоматолога, створити власний Інтернет-сайт

Минулого понеділка 17-річний хмельничанин Максим Малунов грав із друзями у футбол у парку ім. Івана Франка. Раптом упав і знепритомнів. Товариші викликали "швидку", лікарі вкололи адреналін у серце. У реанімаційному відділенні міської лікарні Максим помер від зупинки серця.

— Макс недавно познайомився по Інтернету з дівчиною, — пригадує Петро Полєновіч, 27 років, двоюрідний брат Максима. — Постійно зі мною радився, як йому робити. Хотів вразити Марину. Їй 16 років. У ніч перед загибеллю ми з ним через все місто несли краску. Написали перед її вікнами: "С добрым утром, котёнок". Хотіли ще надути шаріки й причепити до її вікна на другому поверсі, але погода завадила. А наступного дня брата не стало.

Родичі згадують Максима як доброго, спокійного, слухняного і мрійливого юнака.

— Він, знаєте, таким ніжним був, — каже 44-річна Олена Полєновіч, тітка Максима. — Закінчив музичне училище по класу фортепіано. Постійно ходив до церкви. Хотів створити свій інтернет-сайт. На ньому планував писати про Бога, вести пропаганду проти наркотиків.

Малунов не курив, спиртного не вживав. Захоплювався футболом.

— Ми любили грати у футбол, — розповідає Ігор Чорний, 17 років, друг Малунова. — Вставали в шість ранку, ходили в парк. Макс — класний друг. Без усіх цих наворотів. Нікому нічого поганого не зробив. Наоборот, усім допомагав. Хотів стати зубним врачом.

Максим навчався у хмельницькій школі N6. Вчився на "відмінно". 29 травня відсвяткував останній дзвоник.

— На послєдньому дзвонику я його бачив востаннє, — каже Ігор Чорний. — Він був такий життєрадісний. Усміхався. Я його поздоровив.

Останнім часом Максим найбільше часу проводив із двоюрідним братом Петром.

— Був мені як рідний, — каже той. — Добрий був малий. Завжди всім допомагав. Спокійний, але умів відстоювати свою думку. Футбол грав у тайні від батьків. Вони не дозволяли йому перенавантажуватися. Він мав проблеми з нирками. Але на серце ніколи не скаржився.

Максим був єдиним сином у сім"ї. Поховали його 3 червня на міському кладовищі. Прощатися з ним приїхали люди на трьох автобусах, кількох мікроавтобусах і десятках легковиків.

Зараз ви читаєте новину «Максим Малунов помер на футбольному полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути