середа, 16 січня 2013 00:30

Майор міліції джипом задавив вагітну

— Першим ділом він став комусь дзвонити. Каже: "Тут какой-то дебил стоял возле дороги, я в него вклепался, какая-то клуша навернулась". Скільки житиму — буду помнити цю фразу, — плаче 23-річний Олександр Касьянов із села Верхня Криниця Василівського району Запорізької області. 13 січня він справляє дев'ятини по вагітній нареченій 21-річній Катерині Столярчук.

Увечері 4 січня Олександр із Катериною та її батьком поверталися з райцентру додому. Їхній зелений "запорожець" заглух за 3 км від села. Машину викотили на узбіччя, чоловіки виставили знак аварійної зупинки.

— Це було десь пів дванадцятого ночі, — згадує Олександр. — Ми викликали Каті таксі, думали, як дотягти машину додому. Вийшли на дорогу, курили, Катя сиділа в салоні, бо ж холодно.

50-річний Сергій Столярчук побачив, як на них летить сірий джип "Лексус RX-330". Відскочив і відіпхнув Олександра.

— Тесть з усієї сили шарпнув мене за куртку і штовхнув, — продовжує Касьянов. — Я нічого не поняв. Тут у нашу машину на повному ходу влітає "лексус". "Запорожця" откинуло метрів на 30, сплющило в комок. Ми кинулися туди. Я тільки машину побачив — зразу все поняв. Тесть пробує достати Катю, мені кричить: "Глянь до "лексуса". За рульом джипа сидів той Руденко. П'яний. І по ньому видно, і запах чути. Вийшов, підійшов до нашої груди металу і став комусь дзвонити. Сказав, що йому допомога не треба.

Катерина Столярчук загинула на місці. За кермом джипа був майор міліції 32-річний Андрій Руденко — керівник відділу з боротьби з економічними злочинами міськвідділу міліції міста Енергодар. Кажуть, повертався з полювання.

— Тут під'їжджає те таксі, яке ми Каті викликали, "швидка", починають ставати машини. На "Рено Кенго" під'їжджають батьки того Андрія. Забирають з "лексуса" його речі, пляшки з горілкою. Прибули міліціонери з внутрішнього відділу. Теж стали помагати виносити з джипа спиртне і закуски. Витягнули міліцейську форму, спакували в батьківську машину, — згадує Сергій Столярчук. — Аж пізніше приїхала міліція, яка почала оформляти аварію. Батько Андрія сказав, що за кермом був він. Його повезли на експертизу. Хоч є купа свідків, які бачили, що батьки Руденка приїхали потім.

Олександр Касьянов — сержант у Василівському райвідділі міліції, його наречена працювала на взуттєвій фабриці. Понад два роки жили у її батька в селі Верхня Криниця, мати Катерини померла торік.

Півтора року тому жінка народила мертву дитину. Лікарі попередили: "Хочеш виносити здорову — покинь шкідливе виробництво". У грудні завагітніла вдруге. У січні планували зіграти з Олександром весілля.

— Руденки пропонують мені 10 тисяч доларів, машину, кар'єру, щоб ми не розголошували подробиць справи й не мали до них претензій, — каже Олександр. — Ми з тестем відмовилися. Тоді нам почали погрожувати. Кажуть, якщо ми не візьмемо — візьмуть інші, але Андрій усе одно не сяде.

— Його вже були звільнили заднім числом, — додає Сергій Столярчук. — Як ми підняли шум — наказ анулювали. Зараз Руденко офіційно у відпустці. Батьки хочуть відправити його до родичів у Росію, доки тут не посадили. Нас не знайомлять із ходом справи. Не показали навіть схему ДТП.

Руденки живуть у Василівці. Батьки міліціонера мають станцію технічного обслуговування автомобілів і магазин автозапчастин.

В офіційному повідомленні міліції зазначено, що за кермом джипа був Сергій Руденко — батько учасника ДТП. Міліція коментарів не надає. Справу взяла на контроль обласна прокуратура.

— Установлюємо, хто керував машиною, — повідомляють там. —  Василівський райвідділ почав досудове слідство. З'ясували, що за кермом міг бути працівник правоохоронних органів, тому справою опікується прокуратура області.

Зараз ви читаєте новину «Майор міліції джипом задавив вагітну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути