вівторок, 23 квітня 2019 07:20

Людям продавали неіснуючі автомобілі

Столичні поліцейські спіймали банду, яка видурювала в людей гроші за неіснуючі автомобілі. Організувала аферу 33-річна жителька Первомайська на Миколаївщині. До неї залучила не менше 10 людей. Діяли на території Києва, Запорізької та Миколаївської областей. Украли майже 7 млн грн.

До поліції звернулися понад дві сотні потерпілих. Ошуканих не менше тисячі, кажуть у прокуратурі.

— Організаторка підбирала людей на роботу. Проводила з ними навчання, як входити в довіру, відволікати увагу, зберігати конспірацію. Діяли з жовтня 2017-го до квітня 2019 року, — розповідає Надія Максимець зі столичної прокуратури. — В кожного була своя роль. Одні розміщували в інтернеті оголошення про продаж машин дешевше за ринкові ціни. Інші працювали менеджерами, обробляли клієнтів.

Людям пропонували підписати договір купівлі-продажу і сплатити авансовий внесок не менше 30 відсотків від повної вартості авто.

— Клієнти платили від 20 до 100 тисяч гривень — залежно від вартості машини, — додає Максимець. — У результаті в липовому договорі виявлялося, що ця сума — оплата послуг самого агентства. На одного чоловіка взагалі повісили позику на 600 тисяч гривень під страшні відсотки. Аферистів довго не могли вирахувати, бо ті гарно конспірувалися. Постійно змінювали адреси офісів, номери телефонів.

Організаторку бізнесу арештували з правом на заставу в 380 тис. грн. З іншими учасниками афери працюють слідчі.

Зараз ви читаєте новину «Людям продавали неіснуючі автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути