Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2018 07:50

Людмилу Кохно порізав ножицями учень

У столичній спеціалізованій школі "Еллада" учень 8-А класу Максим із ножицями напав на вчительку інформатики 64-річну Людмилу ­Кохно. 10 вересня вона оголошувала оцінки за самостійну роботу, поставила Максимові "мінус". Він ударив жінку стільцем по голові та завдав вісім ударів ножицями в спину.

Все відбулося на очах в однокласників. Учительку госпіталізували, хлопця також.

Людмила Кохно лікується в 17-й лікарні міста Києва. Їй зробили кілька операцій. Має множинні колото-різані рани грудної клітки та забійну рану голови.

Спілкуватися з журналістами відмовляється. Людмила Кохно — учитель-методист, із вищою категорією. У школі працює понад 20 років. Колеги відгукуються про неї позитивно.

Батьки та колишні учні мають іншу думку.

— Щодо фаховості — за новинками в галузі інформатики вона не стежила, певно, через вік, — розповідає киянка 44-річна Леся Москаленко. Її донька навесні закінчила в цій школі 9-й клас. — Щодо поведінки — у школі знає кожен учитель, що вона неадекватна. Для неї діти завжди були подразником. Називала їх не інакше, як хамами. Зайшовши в клас, починала кричати. Виривала в дітей з рук особисті речі та кидала на підлогу. На учениці порвала прикрасу, яку та сама зробила. Знищила малюнки іншої дівчини, які та показувала подрузі. Неадекватно ставила оцінки. Завис чи вимкнувся комп'ютер, бо старий — двійка, зник файл — двійка. Упав пенал на підлогу — двійка. Справляє враження неврівноваженої, втомленої, емоційно спустошеної людини.

— Мій син кілька років тому закінчив цю школу. Перша його реакція на цей випадок: "Наконец-то пришла ей расплата", — каже Юлія Чуприна. — Згадував, що протягом року до вчительки чотири рази викликали поліцію. ­Директор усі питання закривала на користь Кохно, бо вони ­родичі.

Батьки Максима заборонили розголошувати інформацію про нього. Відомо, що він раніше жив із бабою в Калуші на Івано-Франківщині. Там ходив у школу. До того три роки жив у Америці. В "Елладі" провчився тільки тиждень.

— Я піднявся наверх, він сидів нерухомо, наче застиг, — згадує охоронець школи В'ячеслав Лут. — Питаю — мовчить. Узяв його за руку, він спокійно пішов за мною вниз.

Хлопець перебуває разом із мамою в дитячій лікарні. У нього шоковий стан. З ним працюють психологи та ­медики.

— Абсолютно нормальна характеристика за чотири класи, після цього характеристик немає, — каже директор Вікторія Кузьменко. — Оцінки теж нормальні, з деяких предметів є 11 балів, з деяких менше. Поки вчився цей тиждень — агресію не виявляв.

Поліція розслідує справу як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

— Хлопець не досяг того віку, з якого настає кримінальна відповідальність, — говорить 38-річна Оксана Поплавська з ювенального підрозділу поліції Києва. — До нього можуть бути застосовані заходи виховного характеру. Це рішення будуть приймати органи слідства та суду.

Зараз ви читаєте новину «Людмилу Кохно порізав ножицями учень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути