пʼятниця, 02 листопада 2018 07:35

Людмила Сінєбок повісилася біля мертвих дітей

Автор: WWW.TSN.UA
  Людмила Сінєбок із села Болотниця Талалаївсь­кого району на Чернігівщині обіймає доньку Софію. Її та двох синів жінка народила від різних чоловіків. Із жодним спільне життя не склалося. Дітей виховувала само­тужки
Людмила Сінєбок із села Болотниця Талалаївсь­кого району на Чернігівщині обіймає доньку Софію. Її та двох синів жінка народила від різних чоловіків. Із жодним спільне життя не склалося. Дітей виховувала само­тужки

— Передчуття не було. Сестрі Люда сказала, що грибів назбирала. Збиралася їх консервувати. Чому таке сталося — гадки не маю, — плаче 56-річна Наталія Макаренко з села Болотниця Талалаївського району на Чернігівщині.

Уранці 30 жовтня в будинку на вул. Геологів, 20/5 у Талалаївці знайшли мертвими її онуків та доньку. 2-річний Максим і 6-річна Софія лежали в ліжках. Їхня мати 37-річна Людмила Сінєбок була повішена. Вона три дні не відповідала на телефонні дзвінки. Це занепокоїло старшого сина 18-річного Леоніда, який гостював у баби. Двері в хату були зачинені зсередини. Хлопець заліз через вікно, покликав сусідів.

— Діти лежали на кроваті, наче спали. Були вкриті одіялками по самі очі. А Люда зачепилася за бильце ліжка еластичним бинтом, простяглася на полу, — розповідає сусід Сергій Обух. — Останній раз їх у суботу бачили. У неділю — ні свєта в хаті, ні шума. Набрав Людмилу на мобільний — була поза зоною. Подумав, до батьків поїхала.

Людмила Сінєбок родом із Болотниці. Дітей народила від різних чоловіків. Старший Леонід — студент коледжу, Софія навчалася в першому класі, за молодшим Максимом була в декретній відпустці. Будинок, в якому жила, винаймала останні два роки.

— З першим чоловіком Люда розвелася. Але продовжу­вали спілкуватися. Свекри її підтримували й допомагали. Коли все сталося, старший Льоня у них гостював, — розповідає працівниця Талалаївської селищної ради, не називається. — Де Володимир, тато Соні, не знаємо. Від третього — Віталія Жаворонка — народився Максим. Але спільне життя з чоловіком не склалося. Розійшлися. Жила за рахунок соціальних виплат.

Про дітей Людмила гарно дбала, кажуть сусіди. У те, що їх убила — не вірять. Могли потруїтися грибами, припускають.

— Вона трусилася над дітьми. Завжди одягнені з іголочки, доглянуті, усміхнені, — розповідає сусідка Леся Обух. — У Софійки була вроджена вада серця, стояла на обліку в "Охматдиті". Люда дуже переживала, лікувала дівчинку.

Здивувало, що речі в коридорі були акуратно спаковані. Ніби готувалася. Може, дала щось малечі й услід за ними пішла. Або ж вони грибами потруїлися, а Люда від горя в зашморг полізла.

Людмила Сінєбок мала кредитний борг — 7 тис. грн.

— На лікування Соні брала 3 тисячі гривень. Вчасно повернути не змогла. Накапали відсот­ки, — каже знайомий родини, який мешкає на вул. Сінній. Імені просить не вказувати. — З банку їй ледь не щодня дзвонили, погрожували. Може, від безвиході на смерть пішла. Але повірити складно. Люді батьки помагали. Паї мають, господарку. Копійка водиться. Аби питання постало гостро — борги погасили б.

— Слідів насильницької смерті на тілах дітей не виявили, — каже 49-річний Сергій Бриль з обласної поліції. — Від чого померли — встановить експертиза. Її результати будуть відомі за два тижні.

Людмилу Сінєбок із дітьми поховали 31 жовтня. Попрощатися з ними прийшли кілька сотень людей.

Катерину Бабкіну арештували на два місяці

Дарницький районний суд Києва для 36-річної Катерини Бабкіної обрав запобіжний захід — два місяці арешту без права на заставу.

26 жовтня вона втопила у столичному озері Срібний Кіл дітей 6-річну Анну й Данила, 5 років. Слідчим сказала: їй наснився кінець світу. Доньку й сина рятувала від нього. Хотіла й собі вкоротити віку, але не змогла.

Катерина з родиною переїхала до Києва з окупованого Криму. Влаштувалася вихователем у дитячий садок №31, її чоловік 33-річний Денис — програмістом. Півтора року тому вони розлучилися.

— Покинув її в орендованій квартирі з двома дітьми. Зійшовся з іншою, мають дитину. В червні одружилися офіційно, — розповідає сусідка 43-річна Валентина. — Говорять, Катя вбила дітей напередодні дня народження Дениса. Може, хотіла йому так помститися.

Коли поховають Анну й Данила Бабкіних — невідомо. Чекають на приїзд діда й баби з Криму.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Сінєбок повісилася біля мертвих дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути