вівторок, 04 квітня 2017 06:45

"Люди перелазили через паркан. У будинку стояв запах крові й пороху"
3

Віту Шаблій убили двома пострілами у шию і груди
Фото: фото надане Євгеном Іванишиним
У цьому будинку на вулиці Жуковського в місті Дубно на Рівненщині розстріляли подружжя Віту Шаблій та В’ячеслава Чайку
В’ячеслав Чайка третій рік не може поділити з колишньою дружиною майно. Справу розглядають у суді

Ввечері 1 квітня у власному будинку по вул. Жуковського в місті Дубно на Рівненщині розстріляли 43-річну Віту Шаблій і В'ячеслава Чайку, 55 років. Жінка загинула. У неї влучили дві кулі — в шию та груди. Чоловіка з пораненнями забрали до лікарні. Його стан стабільно важкий. У нападі звинувачує власного сина від першого шлюбу 29-річного Ігоря. Він — прокурор у Тернопільській області.

— Близько восьмої вечора порався по господарству, — розповідає В'ячеслав Чайка. — Помітив, що дружини ніде не видно. Пішов у будинок. Раптом постріл — один, другий. Відчув різкий біль у районі живота.

Звалив нападника на підлогу. Тоді роздивився, що то мій син Ігор. Як тільки піднявся, я знову схопив його за ноги й повалив. Він викрутився, натягнув мені курточку на голову та почав бити пістолетом.

Віта Шаблій працювала адвокатом. Позаторік балотувалася на посаду міського голови ­Дубно. В'ячеслав Чайка — на пенсії. Раніше очолював обласну поліцію. У шлюбі жили три роки. Мають спільного 18-річного сина.

— Основна версія слідства — конфлікт у родині. В'ячеслав Чайка ворогував з колишньою дружиною та дітьми від першого шлюбу за майно. Майже три роки не могли поділити будинок, — каже Сергій Волков, заступник керівника Нацполіції в Рівненській області. — Нападник випустив усю обойму. На місці стрілянини знайшли вісім гільз. До злочину готувався. Зробив це свідомо.

Сусіди не чули пострілів. Прибігли на крики В'ячеслава про допомогу.

— Він доповз до дверей і почав кричати. Ворота були зачинені зсередини. Людям довелося перелазити через паркан. У будинку стояв запах крові й пороху. Славіка знайшли біля вікна. У нього вся майка була червона. На обличчі, руках, волоссі — кругом кров. Викликали "швидку". Віта лежала мертва, — розповідає сусідка Раїса. Прізвища не називає.

В'ячеслава Чайку прооперували в ніч на 2 квітня.

— Втратив багато крові. З тіла витягли дві кулі. Має поранення лівої руки, біля серця, проникаюче в черевну порожнину. Також забій голови, розсічення вуха, — каже знайомий родини Євген Іванишин.

Білий цегляний будинок подружжя огороджений бетонним парканом. Ворота пофарбовані в червоно-чорні кольори. Навколо двору висаджені молоді дерева. Віта та В'ячеслав сюди приїжджали кілька разів на місяць. ­Постійно жили в сусідньому районі міста. Сусіди говорять, жінки тут ніколи не бачили. Знали її по фото, коли балотувалася в мери.

Будинок, в якому сталася стрілянина, звів батько колишньої дружини В'ячеслава — ­Любові. Мають двох спільних дітей — 8-річного Дмитра та Ігоря.

— На суді Ігор заступався за матір. А Славік вперся, не хотів віддавати половину будинку. Грозився, що посадить сина. Хотів його в АТО відправити. На молодшого Дімку казав, що то не його дитина. Аліментів платити не хотів. Хлопець схожий на нього, як дві краплі води. Любі довелося їхати до столиці, робити аналіз ДНК. Славік хитрий. Своєї вигоди не упустить, — розповідає сусідка, не представляється.

— Чайка кричав, що то син у нього стріляв. А я йому не вірю. Ігор — розумний, адекватний чоловік. Знає про наслідки таких вчинків. Віта вже нічого не скаже, а Славік може наговорити, що завгодно. Його треба на детекторі брехні перевірити. Може, то йому за попередні діяння віддячили. Кажуть, Віта вела дві серйозні справи. Може, й за них поквиталися. А Славік вирішив скористатися ситуацією у власних інтересах, — говорить інша сусідка.

Ігор Чайка з дружиною та 3-річним сином живуть у Тернополі. Чоловіка оголосили в розшук.

Зараз ви читаєте новину «"Люди перелазили через паркан. У будинку стояв запах крові й пороху"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути