вівторок, 04 вересня 2007 07:01

Любов Василенко залишила сина в пологовому будинку

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Четвертий тиждень у пологовому відділенні Вінницької райлікарні живе новонароджений хлопчик. Мати забирати його не хоче, але й писати офіційну відмову також
Четвертий тиждень у пологовому відділенні Вінницької райлікарні живе новонароджений хлопчик. Мати забирати його не хоче, але й писати офіційну відмову також

9 серпня у Вінницькій райлікарні 30-річна Любов Василенко народила сина. Через чотири дні попросилася на кілька годин у місто й зникла. За добу зателефонувала, що затрималася через проблеми і вже їде до малого. Та й досі не забрала дитини.

У зв"язку з цим лікарі просять суд позбавити Василенко батьківських прав.

— Вона сказала, що живе у Хмельницькому й працює економістом облдержадміністрації. Але показала паспорт із вінницькою пропискою, — розповідає заступник головного лікаря Валерій Щербань. — На вигляд — порядна жінка, пристойно вдягнена. Після пологів вела себе нормально, без жодних психічних відхилень.

Сусідкам по палаті Люба скаржилася, що чоловік п"є, з хати все виносить. У неї є двоє синів. Одному п"ять років, другому — вісім. Казала, що перед пологами відвезла їх до матері в село Дружне Калинівського району. Натомість 58-річна Галина Трохимець говорить, що донька не привозила дітей, а з чоловіком торік розвелася.

— Я й не знала, що вона у Вінниці була, — дивується жінка. — Уже півроку, як не приїжджала. Любка торгувала на базарі. Тинялися з квартири на квартиру. Чоловік любив випити. Як став битися, вони розвелися. Хлопці в Люби нормальні, один в школу ходить, другий в садік, — веде далі Трохимець.

Мати розповідає, що до доньки ще в школі женихалися хлопці.

— Любка могла вийти за славного хлопця, багатого, — каже Галина Трохимець. — А вона поступила на економіста в Хмельницький і привезла цього нещасного Сірьожку. У нього геть взуття не було нормального. Приїхав у подертих шкарбанах.

За вказаними адресами Любов не знайшли. Кажуть, колишній чоловік 34-річний Сергій Василенко подався до Італії на заробітки.

Нині новонароджений у лікарні. До інтернату його передати не можуть, бо мати не написала офіційної відмови. Вона може забрати немовля, але для цього має показати документи, що може утримувати дитину.

Кілька днів тому Любов Василенко з матір"ю та новим 38-річним співмешканцем Василем бачили в лікарні.

— Вона навіть не підійшла до дитини, — обурюється лікар Валерій Щербань.

Василь працює охоронцем у Хмельницькому за графіком: тиждень через два. Каже, не знав, що жінка вагітна. Живуть бідно. Винаймають квартиру у Хмельницькому. Віддають $150 на місяць.

— Це вже третій випадок за рік, коли дитину покинули, — каже заступник головного лікаря. — Півроку тому жінка через вікно втекла, але її знайшли та змусили написати відмову.

Нині у Вінниці 117 сімей, які хочуть усиновити дітей.

Зараз ви читаєте новину «Любов Василенко залишила сина в пологовому будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути