четвер, 25 вересня 2008 17:19

Любов Байцар задавили на весіллі

Сергій Овчарук та Тетяна Дністрянська святкували весілля 14 вересня. Застілля планували на першому поверсі контори товариства "Колос" у селі Майданецьке Тальнівського району Черкащини.

Зранку молодята поїхали вінчатися. Джипом "Мітцубісі Паджеро" їх возив 47-річний Сергій Діхтяренко — чоловік хрещеної матері нареченого. На весілля родича він приїхав із міста Кіровоград, де працює директором приватного підприємства.

Після першого столу частина гостей почала танцювати. Деякі пішли додому. За кермо весільного джипа сіла 18-річна Наталя Діхтяренко, донька власника. Хотіла покататися. Посвідчення водія вона отримала у квітні.

Батько сів на задньому сидінні. Після прогулянки селом машина поверталася до контори. Біля повороту на вул. Колгоспну Наталія побачила на узбіччі 49-річну Катерину Олійник. Жінка збирала лісові горіхи, які трусив із дерева її чоловік Петро, 57 років. Лівим крилом машина ударила Катерину — жінка полетіла в кювет. "Паджеро" звернув управо й наїхав на двох жінок. 45-річна Лариса Мойко від удару відлетіла вбік, а 54-річну Любов Байцар автівка притисла до дерева. Переламала ребра й розтрощила хребет. Жінка померла миттєво. Катерина Олійник підвелася. Лариса Мойко знепритомніла.

— Ми почули звук удару, — згадує пенсіонерка Марія Клименчук. — Я зразу побігла туди. Усі кричать, метушаться. Дівчина, котора за рульом була, плаче, коси на собі рве. Під деревом лежить Люба, а біля джипа — Лариса. Я почала хлопати її по лицю.

На допомогу Марії прибіг керівник місцевого відгодівельного підприємства Микола Лисокінь.

— Кажу Ларисі: "Якщо чуєш мене, кліпни очима", — згадує він. — Вона кліпнула. Люба не дихала. Я погрузив Ларису у свою машину й повіз до лікарні.

На місце пригоди прибули інспектори державтоінспекції. Гальмівного шляху не виявили. Наталю забрали на експертизу. Кажуть, вона розгубилася, коли побачила на дорозі людей. Припускають, що переплутала педалі гальм і газу.

Посвідчення водія отримала у квітні

— У крові Наталі алкоголю не виявили, — розповідає капітан міліції 39-річний Анатолій Ніженський. — Вирішили перестрахуватися й відправили аналізи судмедексперту в Черкаси —  все ж таки на весіллі була. У Черкасах підтвердили, що дівчина була тверезою. Їхала на невеликій швидкості.

— Нє-є, скорость у машини була прілічна, — впевнений Петро Олійник. — Із дерева мені було все видно.

ПО ФАКТУ  аварії порушили кримінальну справу. За кілька днів Наталію Діхтяренко відпустили додому, у Кіровоград. Завершення слідства вона чекає на підписці про невиїзд.

— Спочатку Діхтяренки не давали про себе знати, — каже Леонід Мойко, чоловік потерпілої. — Потім прийшла Лариса, мати Наталі. Просила пробачити дочку. Принесла 5,5 тисяч гривень на лікування. У разі потреби обіцяла принести ще. Я написав розписку, що претензій до Діхтяренків не маю.

Чоловік каже, що таку ж розписку дали зять та єдина донька Любові Байцар. Вони не наполягатимуть на суворому покаранні Наталії.

— Перший чоловік Люби Петро Байцар теж загинув у день весілля, — згадує Мойко. — Було то 20 літ тому. Їхав мотоциклом і перекинувся. Вона вдруге вийшла заміж. Другий чоловік помер два роки тому від інсульту. Люба жила одна, дочка Оксана із чоловіком у Тальному.

Свідок аварії Юрій Миколенко впевнений, що за кермом був Сергій Діхтяренко.

— Я за 5 секунд добіг до місця аварії, — стверджує він. — Машина щойно ударилася в дерево й від"їхала назад. Із боку водія виходив Сергій. За ці секунди вони не встигли б помінятися.

Зараз ви читаєте новину «Любов Байцар задавили на весіллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути