четвер, 09 липня 2009 07:14

Лісник убив десятикласника

Автор: фото: Жанна ПІНЧУК
  Михайло Трохимчук тримає портрет загиблого сина Вадима. Куля влучила хлопцеві у голову
Михайло Трохимчук тримає портрет загиблого сина Вадима. Куля влучила хлопцеві у голову

16-річного Вадима Трохимчука із села Біловіж Рокитнівського району Рівненщини застрелив лісник Микола Пивоваров, 30 років.

Минулої п"ятниці Вадим із друзями збирав за селом чорниці. Додому повернувся втомлений, бо назбирав 13 л ягід. Доки матір готувала вечерю, до хлопця зайшли сусідські діти. Запросили піти до лісництва.

— Там є пожежна вежа, висотою десь 45–50 метрів, — розповідає Ольга Миколаївна з Біловіжа. — З її оглядового майданчика відкривається гарний краєвид. Діти пішли туди.

На вежу полізли Вадим, Валерій Приймак, 13 років, та 11-річні Марія Богданець і Олена Таргонська. За 100 м від вежі — лісівнича контора. Максим Пивоваров саме під"їхав до неї з колегою. Чоловікові здалося, що дах вежі обсіли ворони. Аби відігнати птахів, Микола вистрелив у вежу з мисливської рушниці. За хвилину почув дитячі голоси. Дівчата просили більше не стріляти.

— Лісник влучив у голову юнака, — каже Віталій Чубаєвський  з обласної міліції. — Чоловік не тікав, а сам викликав міліцію та "швидку". Рушниця в нього зареєстрована.

Вадим Трохимчук помер на місці. За хвилини про загибель дізналися селяни.

— Сестра подзвонила і запитала, чи всі мої діти вдома. Чула, що на вежі в лісі когось застрелили, — плаче Михайло Трохимчук, батько Вадима. — Я поїхав туди. Знепритомнів, коли побачив закривавленого сина.

У Вадимових батьків є ще семеро дітей. Лісника затримали.

Зараз ви читаєте новину «Лісник убив десятикласника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути