вівторок, 02 серпня 2016 00:10

Лікаря Андрія Лимича вбив колишній пацієнт

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.rivnepost.rv.ua
  Андрій Лимич 20 років вивчав історію свого роду. Дослідив до Х століття. З’ясував, що його предки звалися елеми. Жили на території Хорватії
Андрій Лимич 20 років вивчав історію свого роду. Дослідив до Х століття. З’ясував, що його предки звалися елеми. Жили на території Хорватії

— Не могла додзвонитися Андрієві. Відчула — щось сталося. Близько першої ночі дзвінок із поліції. Сказали, мого чоловіка більше немає. Одразу поїхала до нього на роботу. Підлога, стіни були залиті кров'ю. Андрій завжди казав, що вдома не помре. Думав, у ДТП загине, — говорить 61-річна Анна Лимич із Рівного про смерть чоловіка 65-річного Андрія. 23 липня його знайшли мертвим у робочому кабінеті. Працював лікарем східної медицини.

— Того дня приймав пацієнтів. Близько десятої вечора зібрався додому. Його погодився підвезти один із них. Лікар довго не виходив. Пішов кликати Лимича. Звідти крик: "Врач больше не принимает". То кричав убивця. За пару хвилин спокійно вийшов із будинку, — розповідає 36-річний Сергій Волков, заступник начальника поліції Рівного.

Правоохоронці затримали ­44-річного Миколу Люшина. Чоловік родом із Тюменської області Росії. В Україну переїхав ­2014-го. З матір'ю і братом-інвалідом оселилися в Озерцях Березнівського району на Рівненщині. 16 липня був на прийомі в Лимича. Лікувався від алкоголізму.

— Чоловік захоплювався азартними іграми. Перед убивством програв тисячу доларів. Хотів відігратися. Потрібні були гроші. Вирішив, що вони є у Лимича. Зранку взяв кухонну сокирку й поїхав до нього. Чекав до вечора. Коли лікар лишився сам, зайшов у кабінет і кілька разів вдарив його по голові. Сокира зламалася. Потім схопив лікарські ножиці й почав бити по шиї. Зачепив життєво-важливі судини. Лимич помер від утрати крові, — каже Сергій Волков. — З його кабінету зникло близько 50 тисяч гривень. Того ж дня убивця їх програв в автоматах.

— У вусі затриманого була кліпса, яку поставив Андрій Лимич. Діє на нервові закінчення і людина не може вживати алкоголь. За нею чоловіка впізнали сусіди лікаря. Бачили, як увесь день крутився біля кабінету.

Андрій Лимич планував кинути роботу.

— Давно думав про це, втомився. Але люди все йшли. Плакали, просили, щоб вилікував їхнього батька, чоловіка, сина. Андрій був добрий, не міг відмовити. Майже 90 відсотків своїх пацієнтів урятував від алкоголю. Працювати з такими людьми було страшно й важко. Забирали в нього всю енергію. Деякі зривалися, починали знову пити. Чоловік переймався цим. Кілька разів кидав роботу, потім повертався, — каже Анна Андріївна. — По крупинці збирав факти про свою родину. З'ясував, що його рід походить із Хорватії. Мріяв відкрити там музей і видати книжку про предків. Разом написали близько тисячі сторінок. Залишилася третя частина — графіки, схеми.

Поховають Андрія Лимича в хорватському місті Поліца. Таким було його побажання.

Зараз ви читаєте новину «Лікаря Андрія Лимича вбив колишній пацієнт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути