вівторок, 09 жовтня 2018 07:50

Лікарка не помітила розрив кишечника в 5-річного хлопчика

Автор: www.1plus1.ua
  Тетяна Житник із селища міського типу Оратів на Вінниччині тримає портрет сина 5-річного Віталія. Півроку тому він помер від розриву кишечника. У смерті дитини звинувачують лікарку, яка не змогла вчасно поставити правильний діагноз
Тетяна Житник із селища міського типу Оратів на Вінниччині тримає портрет сина 5-річного Віталія. Півроку тому він помер від розриву кишечника. У смерті дитини звинувачують лікарку, яка не змогла вчасно поставити правильний діагноз

У селищі міського типу Оратів на Вінниччині лікарку 58-річну Олену Нетечинську звинувачують у непрофесійних діях, що призвели до загибелі пацієнта. Підозру оголосили 25 вересня.

Ідеться про смерть 5-річного Віталія Житника. Батьки привезли його в лікарню з болем у животі та блювотою. Олена Нетечинська — лікар сімейної медицини. Того дня чергувала в центральній районній лікарні, де працює за сумісництвом. Сказала, що в дитини отруєння. Додаткових обстежень не призначила.

— Віталіку стало погано вдома після садіка. Жалувався, що болить живіт. Повезли в больніцу. Чергова промила йому шлунок, прокапала і відправила додому. Запевнила, що на ранок все буде добре, — пригадує мати Тетяна Житник, 44 роки. — Я всю ніч сиділа біля нього. Під ранок попросив води. А тоді став жовкнути, наче судоргою брало, зуби зціпив. Ми — в машину і знов у лікарню.

Віталія привезли до медиків у стані клінічної смерті. У нього розірвався кишечник, почалося відмирання тканин.

— Шанс на порятунок у дитини був. Лікарка мала викликати хірурга, який встановив би правильний діагноз, — говорить Микола Садик з Оратівської райлікарні.

Після інциденту Олену Нетечинську з ЦРЛ звільнили. Продовжує роботу як сімейний лікар.

— Олена Миколаївна має понад 20 років стажу. Люди обрали її сімейним лікарем. Понад тисячу пацієнтів підписали з нею декларації, — каже Олег Галушко з районного центру первинної медико-санітарної допомоги. — Приписів із прокуратури чи суду про відсторонення її від посади ми не отримували.

Розслідування смерті Віталія Житника тривало шість місяців.

— Хлопчик помер від больового синдрому, інтоксикації, крововтрати та часткового некрозу тонкого кишечника. Лікарці, яка не змогла встановити правильний діагноз, оголосили підозру, — зазначає Ірина Вихованець з обласної прокуратури.

Прокуратура подала клопотання до суду про відсторонення Нетечинської від посади та обрання їй запобіжного заходу.

Зараз ви читаєте новину «Лікарка не помітила розрив кишечника в 5-річного хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути