Ексклюзиви
вівторок, 05 квітня 2016 07:55

Лікарі забули в животі Ганни Шершньової марлеву серветку

Автор: фото з сімейного архіву Ганни Шершньової
  Ганна ­Шершньова ­схилилася над ­ліжком доньки 5-місячної Поліни. Поруч ­старша Анастасія і чоловік Віталій. Жінка лікується після других пологів. Народити більше не зможе
Ганна ­Шершньова ­схилилася над ­ліжком доньки 5-місячної Поліни. Поруч ­старша Анастасія і чоловік Віталій. Жінка лікується після других пологів. Народити більше не зможе

36-річна Ганна Шершньова із Запоріжжя подала до суду на лікарів міського перинатального центру. Після кесаревого розтину в її животі хірурги залишили марлеву серветку. Із нею жінка ходила 75 днів. Почалося запалення. Ганні видалили матку і зменшили сечовий міхур.

— 3 листопада в нас народилася дочка Полінка. Я — худенька, маю вузькі стегна, тому коли народжувала старшу 5-річну Настю, лікарі рекомендували кесарів розтин. Операцію робив Валентин Ходак, лікар міського перинатального центру. Тоді пологи пройшли нормально і вдруге я звернулася до нього, — розповідає Ганна Шершньова. — Після операції матка не скорочувалася, постійно кровило. Я сама — медсестра. Розуміла, щось не так, але лікарі мене виписали додому.

На плановий огляд мала прийти у січні.

— Минуло півтора місяця після пологів. Якось пішла в туалет, а замість сечі лилася суцільна кров. Був неприємний запах. Я злякалася. Зателефонувала лікареві. Ходак сказав, що проблема не гінекологічна, — продовжує Ганна. — Я тоді пішла в звичайну лікарню до уролога, гінеколога. Вони мене оглянули і поставили діагноз — цистит із запаленням. Лікар призначив антибіотики. Мусила відлучити дитину від груді і перевести на суміш. Як тільки припинила пити таблетки, кров у сечі знову з'явилася. Тоді ми з чоловіком пішли у приватну лікарню. Мені зробили УЗІ й призначили обстеження сечового міхура. У сечовий канал вводять спеціальний апарат. Процедура болісна, тому роблять місцевий наркоз. Запідозрили, що якесь чужорідне тіло могло лишитися після кесаревого. Направили в обласну лікарню до уролога. Він сказав, що в мене там щось схоже на марлеву серветку. Я йшла оперувати сечовий міхур, а вийшла без матки.

Медики своєї провини не визнають.

— Лікарі сказали, що під час кесаревого розтину випадково пришили сечовий міхур до матки, тому орган почав загнивати. Щоб врятувати життя дружини, матку видалили. Та за документами, післяопераційне зростання сечового міхура з маткою виникло природним шляхом, — розповідає 36-річний Віталій Шершньов. Він наприкінці грудня повернувся із зони АТО. — Після операції мене втішали, що в нас двоє дітей, нічого страшного не сталося. А дружина досі ледь ходить. Меншу доньку їй заборонили брати на руки.

Шершньови подаватимуть на лікарів до суду.

— Ганну після пологів оглянули і зроби­ли контрольне УЗД. Жодних ускладнень ні дітородного органа, ні суміжних не було, — каже головний лікар Запорізького перинатального центру 59-річний Олександр Кирилюк. — Передбачити таке післяопераційне ускладнення ніхто не міг.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі забули в животі Ганни Шершньової марлеву серветку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути