четвер, 07 жовтня 2021 06:56

Лікарі наживалися на хворих на рак

Медики Житомирського обласного онкодиспансеру наживалися на безкоштовних ліках. Казали хворим купувати в аптеках дороговартісні препарати, які безкоштовно надавала держава.

Організував схему завідувач одного з відділень онкоцентру спільно з колегою. Діяли щонайменше впродовж останніх пів року, за словами Ірини Мартинюк зі Служби безпеки в Житомирській області.

— Медики за документами списували ці препарати. Потім продавали їх у приватні аптеки за пів ціни, — розповіла Ірина Мартинюк. — Їхній дохід становив щонайменше пів мільйона гривень щомісяця.

Під час обшуків у підозрюваних та аптеках вилучили майже 0,5 млн грн готівкою та партію ліків. Слідчі встановлюють причетних до схеми.

У медзакладі створили комісію й розслідують дії колег.

Йдеться про завідувача хіміотерапевтичного відділення та його підлеглого. Весь колектив шокований, говорить директор Житомирського обласного онкодиспансеру Ігор Сабадаш.

— У мене постійно з ними була війна. Завідувача звільняв, а він відновився через суд, — каже Сабадаш. — Це не лікарі, а нелюди. Забирали в людей останню надію.

Медики від роботи поки що не відсторонені, бо не отримали підозри. Якщо провину доведуть, їм загрожує до восьми років в'язниці.

Також перевіряють аптеки, що торгували ліками. Препарати з Житомирського онкодиспансеру виявили в кількох областях.

В Одесі судитимуть кардіохірурга, який брав гроші за безкоштовні операції.

Його затримали у травні цього року — коли отримав $11 тис. (майже 300 тис. грн. — ГПУ) від пацієнта. В таку суму оцінив проведення операції на серці з протезуванням відділу аорти, за інформацією пресслужби обласної прокуратури.

— Такі втручання повинні робити безкоштовно, за законодавством України. Протези, клапани, шунти купуються за бюджетні кошти. Обвинуваченого звільнили з посади, — розповідають у прокуратурі.

Кардіохірургу загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі наживалися на хворих на рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути