четвер, 07 березня 2019 07:40

Лідію Шеховцову вбив колишній хлопець

Автор: www.facebook.com_KyivOperativ
  Лідія Шеховцова з Харкова була єдиною донькою в батьків. Хотіла вивчитися на льотчика цивільної авіації
Лідія Шеховцова з Харкова була єдиною донькою в батьків. Хотіла вивчитися на льотчика цивільної авіації

5 березня Ленінський районний суд Харкова обрав для 16-річного Івана запобіжний захід — два місяці під вартою без права на заставу. Його підозрюють у вбивстві подруги — 14-річної Лідії Шеховцової.

2 березня близько 19:00 її знайшли мертвою неподалік власного будинку на вул. Набережній. Мала колоті й різані рани рук та обличчя.

— Смертельний був удар у серце, — каже Дмитро Плотников із міської поліції.

У дівчини зникли гроші, банківська картка, срібні прикраси та мобільний телефон. Підозрюваного затримали за 2 год. Переховувався в товариша. Скоїв злочин із ревнощів.

— Вони більш як два роки дружили, зустрічалися. В лютому дівчина сказала, що готуватиметься до іспитів. На стосунки не має часу, — продовжує Плотников. — Це хлопця образило. Він постійно їй писав, хотів побачитися. У вечір убивства підстеріг на сусідній вулиці. Сім разів ударив ножем. Після цього втік до товариша. Дорогою подзвонив братові. Сказав, що накоїв дурниць і вимкнув мобільний. Після затримання, в підозрюваного взяли кров на аналіз. Алкоголю чи наркотиків не виявили.

Свою провину Іван визнав частково. Мовляв, дівчину ножем ударив, але не вбивав.

Лідія добре вчилася, займалася спортом. Мала нагороди за змагання з художньої гімнастики на все­українських і європейських конкурсах. Готувалася до вступу в Харківський університет повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Хотіла бути льотчиком цивільної авіації.

— Тем вечером Лида взяла деньги, карточку, чтобы купить сладости к ужину. У нас с мужем годовщина была — 19 лет в браке. Заодно собиралась с Ваней встретиться. Он написал, что ждет ее. Мы договорились, чтобы через два часа вернулась. Но дочка задерживалась. Вскоре приехала полиция. Рассказали, что произошло, — говорить мати 35-річна Валерія Шеховцова. — Меня всегда настораживала настойчивость Ивана. Он знал школьное расписание Лиды, когда она идет на тренировку, когда возвращается. Если не отвечала на его звонки или сообщения, приходил к нам домой. Я и дочь объясняли, что не надо ее настолько контролировать.

Крики Ліди чув сусід.

— Выбежал, но дочь уже лежала замертво. Над ней наклонился Ваня. Был весь в крови. Когда увидел людей, бросился бежать, — розповідає батько загиблої 37-річний Олександр. — Лидочка была моей душой, которую вырвали по-живому.

Іван із благополучної сім'ї. Навчається в технікумі. Живе в тому ж районі, що й родина дів­чини. Проблем із законом не мав.

— Вони гуляли в одній компанії, були парою. Останнім часом Ліда готувалася до вступу, тренувалася в залі. А Ваня хотів гуляти. Тому розійшлися, — каже подруга Марія, 14 років.

На суді Іван мовчав. При запитанні про дівчину — розплакався. Його батьки й адвокат просили суд про домашній арешт, але їм відмовили. На Івановій сторінці в соцмережі "Інстаграм" стоїть статус "Назад дороги немає". Є багато фотографій із Лідою. Кадри підписані: "моя єдина", "тільки з нею добре". Останнє фото датоване 14 лютого.

Івана можуть ув'язнити на 15 років.

Лідію поховали в Харкові 5 березня.

Зараз ви читаєте новину «Лідію Шеховцову вбив колишній хлопець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути