пʼятниця, 23 березня 2018 06:35

Лідія Нікітіна замовила вбивство рідного сина

Лідія Нікітіна, 77 років, із села Черепашинці Калинівського району на Вінниччині замовила вбивство старшого сина 55-річного Андрія. Заплатила 10 тис. грн. За місяць її арештували.

— Вони постійно сварилися за будинок. На жінку вказали двоє підозрюваних виконавців. Їх затримали за кілька днів після вбивства. Усім загрожує довічний термін, — розповідає Юрій Педос, 36 років, з обласної поліції.

Андрій Нікітін мешкав по сусідству з матір'ю в глинобитній хаті. Працював у Калинівці начальником котельні на підприємстві "Глікохім". Того вечора вертався з роботи в Черепашинці, що за 17 км від райцентру.

Убивство сина жінка замовила односельцям — 41-річному Сергію Щокіну та 53-річному Юрію.

— Як тільки ступив на подвір'я, його вдарили по голові дерев'яною палицею. Потім — сокирою, — розповіли у прес-службі Вінницького міського суду.

Уранці Андрія з шістьма рубаними ранами голови знайшов молодший брат Леонід, 45 років.

— Лідія була замкнутою. Люди мало вірять, що могла на таке наважитись заради хати. Сім'я в них порядочна, — говорить місцевий Віктор Демчук.

У село Нікітін переїхав чотири роки тому після розлучення. Дружині та двом синам залишив у Калинівці квартиру. Служив в Афганістані. Його похороном займалися афганці. Склалися на пам'ятник.

— Не було б похорону, якби не сварилися за хату. Матері вона дісталася у спадок, але всі документи були в Андрія. Мабуть, жінка не могла провести якісь операції з нерухомістю, — розмірковує 55-річний Петро Шиманський, голова районної спілки ветеранів Афганістану. — Андрій був неконфліктним. Тримав у домі ідеальний порядок. Спиртного не вживав.

Зараз ви читаєте новину «Лідія Нікітіна замовила вбивство рідного сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути