Ексклюзиви
вівторок, 27 грудня 2011 05:00

Лісника Василя Шетеля вбили через ялинки

Увечері 20 грудня у лісі за селом Юрківка Оріхівського району Запорізької області знайшли тіло лісника 48-річного Василя Шетеля. Йому прострелили з мисливської рушниці живіт і голову. В руках лісник затиснув мобільний — перед смертю намагався комусь зателефонувати.

— Я добре знав Васю, — каже 48-річний Володимир Петренко, голова Юрківської сільської ради. — Ми однолітки, дружили. Сам він не корінний житель, батьки із Закарпаття приїхали, але тут прожив усе життя. Добрий сім'янин, з жінкою Людою виховали трьох дітей. Саші і Юрі — 23 і 26 років, Валі — 18 років, в інституті вчиться. Колись давно Вася телемайстром працював, запросто міг відремонтувати будь-яку техніку.

В Оріхівському лісництві державного підприємства "Василівське лісове господарство" Василь Шетель працював 17 років.

— Був одним з кращих лісників району, добре знав свою справу. Недавно їздив на курси підвищення кваліфікації десь у Київську область. Допомагав нашій школі, висаджував ялинки та сосни, — говорить сільський голова. — Комусь перейти дорогу Вася не міг. Завжди такий спокійний, врівноважений.

Селяни припускають, лісника вбили через ялинки. В Оріхівському районі їх багато. Зараз дерева активно вирубують браконьєри, а лісники їм заважають.

— Охоронні рейди проводить група з двох-чотирьох людей, — розповідає Олена Оганесова з Державного агентства лісових ресурсів. — Цього разу Василь прибув на ділянку раніше напарника. Мабуть, виявив браконьєра. Захиститися від того не зміг, бо лісники не мають зброї.

Зараз ви читаєте новину «Лісника Василя Шетеля вбили через ялинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути