пʼятниця, 04 листопада 2011 00:15

Куплену в салоні "шкоду" конфіскували на кордоні

П'ять років тому львів'янин Андрій Булик придбав у салоні "Автотрейдінг-Львів" на вул. Стрийській нову "Шкоду Октавія А5". Поставив на облік, весь час їздив. Цього року подорожував Європою з родиною. На кордоні з Румунією авто конфіскували.

— Сказали: машина числиться в Інтерполі в угоні. Її угнали у Чехії цьогоріч у липні, — розповідає Андрій Булик, 35 років. — Переконував, що це помилка, я купив її у салоні. Мені показали, що співпадає номер кузова, колір і рік випуску.

"Шкоду" залишили на штрафмайданчику на митниці. Львів'янин поскаржився до автосалону.

— Ми тут ні до чого, — каже 43-річний Андрій Федунь, директор автосалону. — На машину є всі документи — заводський акт прийому-передачі, номерний бланк. Це могла бути помилка при реєстрації або у базі Інтерполу.

Андрієві Буликові "Шкоду Октавію" із чеських запчастин зібрали на ужгородському заводі "Єврокар". Там також не можуть пояснити, чому автівку вважають викраденою.

— Усі запчастини нові, прямо з конвеєра. Це або заводська помилка, або помилка в базі даних Інтерполу. — повідомляють на "Єврокарі".

— Навряд чи при помилці співпадали б номер, рік випуску і навіть колір, — каже 35-річна Світлана Добровольська з Державтоінспекції Львівщини. — У нас уперше така проблема. Не знаю навіть, що порадити. Коли її ставили на облік, нічого підозрілого не було.

Викрадення розслідують чеські міліціонери.

— А я без машини, — говорить Андрій Булик. — Якщо і повернуть, то змусять заплатити за стоянку на штрафмайданчику.

Він поскаржився 43-річному Ігореві Гладишу, депутату Львівської міськради. Той надіслав листа чеським правоохоронцям та начальнику Львівської міської міліції. Отримав відповідь: автомобіль з такими номерами дійсно викрали.

— Я не раз чув про випуск на заводах машин-двійників, — розповідає Костянтин Грицик. Він переганяє автівки з-за кордону. — Думаю, це не кримінал, а технологічна помилка.

Зараз ви читаєте новину «Куплену в салоні "шкоду" конфіскували на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути