Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2011 07:33

Ксенія Михайлюта померла під час пластичної операції

Автор: фото з сайта www.vk.com
  Запоріжанка Ксенія Михайлюта влітку покинула роботу, розійшлась із хлопцем. ”Тепер мені нічого не страшно”, — підписала це фото, зроблене під час відпочинку в іспанському місті Барселона
Запоріжанка Ксенія Михайлюта влітку покинула роботу, розійшлась із хлопцем. ”Тепер мені нічого не страшно”, — підписала це фото, зроблене під час відпочинку в іспанському місті Барселона

9 вересня в Запоріжжі померла 25-річна Ксенія Михайлюта. Їй робили пластичну операцію зі збільшення грудей у приватному центрі сучасних медичних технологій "Тест".

Лікарі ушкодили праву підключичну вену, коли ставили катетер для наркозу. Почалася внутрішня кровотеча, яку зупинити не вдалося.

За п'ять днів начальник обласного управління охорони здоров'я Наталія Мотовиця дає з цього приводу терміновий брифінг. Родичів Ксенії про нього не попередили. Пускати не хотіли.

— Охоронець сказав, що розпорядження не було. Але потім усе-таки пустив, — каже Олександр Михайлюта, батько загиблої. — Ми були шоковані. Наталія Мотовиця казала, що за попередніми висновками Ксенія померла від зупинки серця. Але в нас є офіційне підтвердження судмедексперта, де чорним по білому написано "причина смерті — травма підключичної вени". Цю справу із початку хочуть зам'яти. Лікар Володимир Висоцький, який вів операцію, запевняв, що вона проста, не буде жодних ускладнень. Після операції нам подзвонили: "Усе добре, але поки що не можемо вивести доньку з наркозу". Коли з рота Ксенії вже йшла кров'яна піна, повторювали: "Їй уже краще". Не казали, в який морг її повезли. Якби не позвонили в міліцію, то їхній судмедексперт зробив би розтин першим і написав інші результати. Одразу після смерті лікар запевняв, що в Ксені в легенях був згусток крові, який закупорив вену і та лопнула. Але до операції Ксюша здавала всі аналізи, її визнавали здоровою, ніяких згустків на знімку не було видно.

За операцію Ксенія заплатила 13 100 грн. Хоча в копії договору вказана сума 10 250 грн.

— Дочка домовлялася про операцію в клініці "Віта центр", де теж працював Висоцький. Але в день операції їй сказали, що проводитимуть у "Тесті". Після смерті Ксюші там від нас відхрестилися: не брали телефонів, не пускали ні мене, ні дружину. Ми досі не бачили нікого з причетних до операції. Сьогодні випадково зіштовхнулися з анестезіологом Володимиром Гузенком. Він попросив про зустріч без свідків. На таких умовах ми не хочемо зустрічатися.

Збільшити груди Ксенія хотіла давно.

— Комплекс якийсь мала, — говорить подруга покійної 25-річна Євгенія. — За тиждень до операції гостювала в мене і розказувала, що їй порекомендували клініку. Я, як завжди, відмовляла, але вона вже рішила. Прагнула якихось нових емоцій, нового життя. Нещодавно вона розійшлася з хлопцем, перед самим весіллям. Продала весільну сукню, у серпні покинула роботу. Досі працювала економістом в обласній адміністрації. Повторювала: "Тепер буду спілкуватися із новими людьми, шукатиму нову роботу, отримаю водійські права". Ксюша була товариська. Ми всі зараз не даємо зам'яти її загибель. На одному з форумів мені стали погрожувати.

14 вересня міліціонери порушили кримінальну справу проти лікарів.

Центр сучасних медичних технологій "Тест" орендує приміщення в міській лікарні №9 із 2001 року. Загибель пацієнтки там не пояснюють. Говорять, наче лікар Володимир Висоцький покинув Україну.

У базі даних ліцензійного реєстру Міністерства охорони здоров'я немає даних про видачу "Тесту" ліцензії. Але на терміновому брифінгу Наталія Мотовиця показувала документ, який ніби підтверджував цей факт.

 

"Це була вина анестезіолога"

— Операція по збільшенню грудей не складна. Значно складніша по їх зменшенні, — каже 61-річний Геннадій Каліка, львівський пластичний хірург. — У випадку з Ксенією це була вина не хірурга, а анестезіолога. Таке може трапитися при будь-якій операції. Справа у тому, що під час операції пацієнт лежить під крапельницею. Вкраплення робиться через спеціальний катетер у вені. Якщо у пацієнта погані вени, то катетер ставлять у підключичну вену. У Запоріжжі був випадок. Анестезіолог поставив катетер погано, і той проколов вену та увійшов у легеню. Туди потрапило повітря іззовні. У навколишньому середовищі і легенях різний тиск. Легеня перестала працювати.

 

Зараз ви читаєте новину «Ксенія Михайлюта померла під час пластичної операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути