пʼятниця, 13 липня 2007 07:02

Кримських суддів змушують виносити замовні рішення

— Незалежної судової системи в Криму немає, —  стверджують судді з Сімферополя Микола Шильнов, Ігор Поєдинок та Юрій Шофаренко.

Вони кажуть, що Апеляційний суд Криму тисне й вимагає виносити протизаконні рішення. Звинувачують його голову Михайла Тютюнника й першого заступника Сергія Луніна.

Тютюнник працює суддею 37 років, із них — 23 роки керує Апеляційним судом. У Луніна двадцять років суддівського стажу, сім з яких в Апеляційному. Правники підозрюють, що за такий час  керівники "обросли корупційними зв"язками".

— Вони постійно погрожують, шантажують, — заявили Шильнов, Шофаренко та Поєдинок у Києві, куди спеціально приїхали минулої середи.

Микола Шильнов розповідає, що в червні торік розглядав справу Олександра Гресса — кандидата на посаду сімферопольського міського голови. Той вимагав перевиборів. Колегія з трьох суддів одноголосно заявила про відхилення позову, бо подібні рішення приймає Центрвиборчком. Після цього Тютюнник викликав його й вимагав задовольнити позов.

— А Лунін пригрозив: "Подумай, как ты будешь работать здесь в дальнейшем", — каже він.

За кілька місяців Тютюнник наказував Шильнову звільнитися за власним бажанням. А потім відправив подання на звільнення всіх трьох до кваліфікаційної комісії.

Судді навели ще кілька прикладів тиску. Натомість Сергій Лунін закиди заперечує.

— Жоден оголошений факт вони не підтвердили документами, — каже по мобільному. — А ми можемо показати, щоб було видно: ніяких протиправних рішень не було.

Лунін каже, що суддів подали на звільнення через причетність до рейдерських справ.

— От вони й мстять, бо їх відлучили від кормушки, — запевняє він.

Зараз ви читаєте новину «Кримських суддів змушують виносити замовні рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути