пʼятниця, 16 березня 2018 07:30

Коней зачинив у брудних стайнях без їжі

У селі Кілки Чуднівського району на Житомирщині люди збунтувалися проти власника місцевої ферми 55-річного Юрія Капуна. Кажуть, покинув без їжі десятки тварин.

— Односельці скаржаться, що фермер зачинив коней у брудних стайнях без їжі. Стоять у гною. Полем гуляють вівці — залишки великої отари. Ми створили комісію, склали акт, звернулися до поліції. Але вплинути неможливо. Фермер родом не з нашого села, а із сусідньої Красногорівки — за кілька кілометрів. Раніше дбав про тварин, — говорить сільський голова Віктор ­Паращенко, 55 років.

— Ми їх годуємо. На ферму приходжу двічі на день. Худоба після зими, тому в такому стані. Поголів'я оглядав лікар-ветеринар. Сказав, усе добре. Жодна вівця цього року не пропала, — розповідає Юрій Капун.

Чоловік господарює із дружиною 51-річною Тамарою.

— Ми придбали ферму 2007 року. Це будівля колишнього колгоспу, яку віддали під пай. Мала багато боргів. Краще було її викупити, ніж орендувати. Тепер нас намагаються вижити із села представники фірми-рейдера. Хочуть використати прилеглу землю у своїх цілях, — каже Тамара Капун. — Спочатку в нас було багато тварин. Зараз менше. Маємо чотири корови, 20 овець, двоє телят, свиню й кобилу. Доглядаємо й годуємо їх. Води на фермі немає, регулярно підвозимо. До 2012 року мали освітлення, а потім нам дроти перерізали. В лютому з ферми покрали хімію, але поліція не захотіла цього розслідувати. Будемо й надалі розводити худобу.

У поліції збираються відкрити кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами.

Зараз ви читаєте новину «Коней зачинив у брудних стайнях без їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути