вівторок, 20 серпня 2013 07:00

Колишній ректор виїхав до Білорусі

У ніч на 9 серпня колишній ректор Національного університету державної податкової служби 56-річний Петро Мельник виїхав до Білорусі. Вдень міліціонери помітили, що він зняв електронний браслет. До завершення слідства мав перебувати під домашнім арештом.

О 3.15 до автомобільного пропускного пункту "Городище" під'їхав ВАЗ-2105. За кермом був власник 47-річний Петро Гриневич, Мельник сидів поруч. До лінії контролю проїхали "зеленим" коридором. За 3 хв. пройшли митний контроль, о 3.20 були на лінії паспортного. Там Гриневич показав свій паспорт, Мельник — брата Олександра. Сумнівів у справжності документів у прикордонників не виникло. Чоловіків випустили в напрямку Білорусі. За 1,5 год. авто було на білоруському пункті пропуску "Верхній Теребежів". Там водій і пасажир надали прикордонникам власні паспорти і їх впустили без перешкод. На той час Петра Мельника ще не оголосили в міжнародний розшук.

Офіційно українські прикордонники не визнають, що випустили екс-ректора з країни. Однак білоруська прикордонна служба факт перетину кордону не спростовує.

— Стерегти треба було! Ви попитайте тих, які упустили його! Якщо навіть і пройшов кордон із моїм паспортом, то там не Петро Володимирович винуватий, а ті, хто його упустив, — говорить брат колишнього ректора 57-річний Олександр Мельник. Каже, що не знає, де зараз брат і що свого паспорта йому не передавав.

Припускають, що Петро Мельник виїхав до Австрії.

— Він в Україні, виходив зі мною на зв'язок. Перебуває на лікуванні, адже в нього проблеми із серцево-судинною системою, — говорить адвокат екс-ректора Руслан Місюна.

Петро Мельник народився 18 червня 1957 року в селі Ремчиці Сарненського району на Рівненщині. Астролог Олена Максимова склала для нього прогноз.

— На початку літа 2013-го в нього почався доленосний період, майбутнє залежатиме від правильності рішень і використання зв'язків. Період триватиме 1,5 року, має два пікові моменти — з червня по вересень 2013-го і з квітня по серпень 2014-го. Далі напруга поступово спадатиме. Період не фатальний, свого соціального статусу чоловік не втратить, бо вміє використовувати найгірші обставини на власну користь. Протягом 1,5 року відбуватиметься поступова зміна оточення, більшість бізнес-партнерів перетворяться на прихованих ворогів, можуть його підставити. Частину зв'язків і бізнесу втратить. Навесні наступного року суттєво збідніє, однак не до рівня простих громадян. Чоловік має міцну волю, вміє пристосовуватися до будь-якої влади, завжди знаходить спосіб вижити. Знайде і цього разу. Позицій не здасть ще 10 років. Сьогоднішні проблеми дадуть поштовх для розвитку. 2023-го на нього чекає злет, він отримає владу і гроші. Завершення політичної і бізнес-кар'єри буде поступове, у 2024-2026 роках. Він усе життя ходить по лезу, його честолюбство і вміння пристосовуватися значно сильніше за інстинкт самозбереження.

Петра Мельника підозрюють у отриманні 40 і 80 тис. грн хабара. Перед судом, що обрав запобіжний захід на час слідства, він зліг у лікарню. Скаржився на хворе серце.

— До в'язниці його не посадять, відбудеться штрафом, — продовжує астролог. — А якщо і посадять, то вийде дуже швидко. Проблеми виникли через конфлікт із керівництвом. Однак цей скандал може обернутися проти самого керівництва. У чоловіка хвора печінка, він уразливий до отруєнь, йому не варто зловживати ліками. А із серцем у нього все гаразд.

Зараз ви читаєте новину «Колишній ректор виїхав до Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути