пʼятниця, 10 травня 2013 00:30

Кілька сотень людей хотіли побити даїшника

3 травня близько 22.00 на перетині столичних вулиць Вишгородської та Івашкевича кілька десятків киян побилися з водієм "Пежо 407". 38-річний Володимир Сукретний їхав тротуаром, сигналив, вмикав дальнє світло — щоб перехожі зійшли з його шляху. Один із чоловіків обурився. Сукретний вийшов із машини, ударив його в обличчя. За 10 хв. на місці бійки зібралося кілька сотень місцевих. Натовп заблокував авто.

— У вікно побачив, як він б'є якогось пацана. Туда зразу прибігли кілька чоловіків, я тоже пішов. За нами підтяглися ще десятка два. Він кричав, що з прокуратури, — розповідає Андрій Солтис, 25 років, живе на вул. Вишгородській. — Хтось почав тягнути його через вікно, потім пустили. А цей чудак поїхав у толпу. Люди били кулаками по машині, витягли його і дали в морду.

За кілька хвилин довкола іномарки зібралося близько 300 осіб. З'їхалися майже 60 міліціонерів. Чоловіка забрали до райвідділу, він був п'яний. Випустили за кілька годин.

Натовп закидав іномарку яйцями. Каменем розбили заднє скло.

Володимир Сукретний торгує автозапчастинами. Жодного стосунку до прокуратури він не має, кажуть у міліції.

— Какой-то пацан бросил в машину пивную бутылку. Я как нормальний человек отреагировал, пошел разобраться. Поступил правильно. Больше говорить не хочу, — каже "ГПУ" телефоном Володимир Сукретний. 8 травня його взяли під домашній арешт.

7 квітня близько десятої вечора в Івано-Франківську люди намагалися вчинити самосуд над інспектором ДАІ.

Правоохоронці на патрульному авто переслідували мікроавтобус "фольксваґен". На вулиці Івасюка "підрізали" бусик, він влетів у тролейбусну опору, кажуть свідки. 34-річний водій загинув. Навколо патрульних зібрався натовп із кількох сотень місцевих. Один із інспекторів утік, другий зачинився в машині. Обидва, за словами свідків, були напідпитку. Люди оточили авто й кілька разів пробували перевернути.

— Наші співробітники були тверезими, — каже Мирослава Белдик з обласної державтоінспекції.

Зараз ви читаєте новину «Кілька сотень людей хотіли побити даїшника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути