вівторок, 07 листопада 2017 07:45

Керівнику фракції БПП у міськраді проломили голову цеглиною

Автор: www.samarskiy_www.20khvylyn.com
  Про зникнення Сергія Самарського із Сіверськодонецька на Луганщині в поліцію заявила його дружина. Чоловіка знайшли мертвим біля будинку, де він жив
Про зникнення Сергія Самарського із Сіверськодонецька на Луганщині в поліцію заявила його дружина. Чоловіка знайшли мертвим біля будинку, де він жив

— Он был сложным политиком, много знал. Занимал проукраинскую позицию и был неудобным для многих общественных деятелей, — каже 55-річний Григорій Пригеба, заступник мера Сіверськодонецька на Луганщині.

Говорить про загибель радника мера Сіверськодонецька, керівника фракції "Блок Петра Порошенка "Солідарність" у міськраді Сергія Самарського, 55 років. 3 листопада біля власного будинку №1 у житловому комплексі "Мрія" йому проломили голову цеглиною, за попередньою версією слідства. Депутат перестав відповідати на дзвінки о шостій вечора. Дружина звернулася до поліції. Його тіло знайшли близько 00:30.

— У нас із Сергієм на 20:15 був запланований прямий ефір на обласному телеканалі "ЛОТ". Близько п'ятої вечора дружина попросила його вийти за продуктами. Довго не повертався. Жінка кілька разів набрала на мобільний. Він не відповідав. Потім телефон вимкнувся. Ні додому, ні на ефір Сергій не з'явився, — говорить Григорій Валентинович.

— У нього нічого не ­вкрали. Усі речі були на місці, навіть барсетка з грішми. Тому я більш ніж упевнений — це політичне замовлення, — продовжує. — Сергій критикував місцеву владу, мав інформацію про зловживання чиновників щодо розподілу землі.

— Убийство Сергея Самарского — это попытка запугать других проукраинских депутатов Северодонецка, — говорить позафракційний народний депутат 42-річний Сергій Шахов. — Самарський викривав фінансові та корупційні схеми в місті. Боровся проти місцевих князьків, які розкрадали державну власність і покривали злочинців. З'ясував, що компанія "Таол" (зареєстрована у Запоріжжі на Олексія Землюка, який до війни працював у Луганську і був засуджений за зловживання у сфері держзакупівель. У Сіверськодонецьку виконує підрядні роботи — ставить вікна, робить дахи та освітлення. — ГПУ) з 2014 по 2015 рік відмила майже 70 мільйонів гривень.

2014-го Сергія Самарського викрали бойовики. Тримали кілька тижнів у підвалі, катували.

— Бизнес Самарского разорвала еще власть Януковича, — розповідає колишня голова Луганської державної обласної адміністрації Ірина Верігіна. — Бачилася з ним два тижні тому. Казав, хоче балотуватися в мери.

Слідство розглядає три версії вбивства.

— Перша — політична діяльність Самарського. Друга — розбій. Третій варіант — колишні бізнес-відносини, — каже радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, 43 роки.

Сергій Самарський із ­2015-го був уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції в міській раді. Виступав проти незаконних дій "Опозиційного блоку" в місті. Випускав газету "Прав-Да!" В останній статті на власному інформаційному сайті виклав фотографії тих, хто, на його думку, розграбовує Луганщину.

У Сергія Самарського залишилися дружина Ірина й донька Альона.

Зараз ви читаєте новину «Керівнику фракції БПП у міськраді проломили голову цеглиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути