пʼятниця, 29 вересня 2017 07:50

Керівника Київобленерго задушили у власному домі
2

Головою правління акціонерного товариства ”Київобленерго” Іван Поливяний працював другий рік. Доти очолював обленерго на Кіровоградщині та Одещині
Фото: www.dostyp.com.ua
Двір Івана та Галини Поливяних розташований на околиці села Білогородка Києво-Святошинського району Київської області. Переїхали сюди близько п’яти років тому

— У нас ніхто нічого не чув, вони ж на отшибі живуть. Дізналися на другий день, коли в село наїхало поліції. Сказали, Івана вбили. Жінці порізали лице. Вона визвала поліцію, як прийшла в себе, — розповідає жителька села Білогородка Києво-Святошинського району Київської області.

24 вересня близько 20:00 грабіжники задушили голову правління Приватного акціонерного товариства "Київобленерго" 58-річного Івана Поливяного у власному будинку. Побили його дружину Галину, 55 років. Вимагали грошей. Забрали 15 тис. грн і золотий перстень.

— Вони скритно жили, з людьми не общалися, — продовжує місцева жителька. — Уранці їхали, ввечері приїжджали. У сільський магазин по хліб не ходили. Її в больніцу забрали та привезли назад. Із дому не виходить, ні з ким не говорить. Галина — його друга дружина. Переїхали сюди років п'ять тому.

Двоповерховий будинок Поливяних розташований на околиці Білогородки. Обнесений двометровим парканом. Камер відеоспостереження немає. Поряд з обох боків — порожні ділянки. За кількасот метрів ведеться будівництво. Того вечора там працювали робітники.

— Напали четверо в масках. Перелізли через паркан. Господар був у дворі. Його зв'язали, затягли в будинок. Дружину Поливяного теж зв'язали. Обох били. Вимагали сказати, де сейф. Його так і не знай­шли. Чоловіка потягли в іншу кімнату. Його знайшли вже мертвим, — каже Микола Жукович із обласної поліції.

Іван Поливяний був одягнений у халат. У його кишені експерти виявили 21 тис. грн.

— Гроші знайшли в морзі, під час детального огляду тіла. Усі купюри були по 500 гривень, — додає Жукович. — На тілі — численні забої, переломи ребер. Помер від удушення. Його дружині надали допомогу в районній лікарні. Від госпіталізації відмовилася.

Основна версія слідства — пограбування з метою наживи.

Іван Поливяний родом із села Успенка Онуфріївського району Кіровоградської області.

19 років працював на різних посадах філій електромереж Києво-Святошинського району. Останні роки очолював обленерго на Кіровоградщині й Одещині. Керівником Київобленерго його призначили 2015-го. Вдруге одружений. У нього залишилися двоє дітей.

— Ми познайомилися по роботі два з половиною роки тому. Іван — професіонал у енергетиці. Не лише в технічній частині, а й у фінансовій та організаційній, — каже 35-річний Олександр Трохимець, директор "Топ-Енерго". — Він був безконфліктний. Останній раз спілкувалися місяців два тому. Не говорив, що його щось хвилює.

Зараз ви читаєте новину «Керівника Київобленерго задушили у власному домі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути