вівторок, 25 вересня 2018 07:15

Керівник інтернату продавав вихованців у рабство

Керівник дитячого будинку-інтернату в селі Тетерівка Житомирського району 68-річний Олег Гончаров віддавав вихованців з інвалідністю в трудове рабство. Діти виконували господарські роботи, а працівники закладу отримували за це гроші.

— Директор інтернату разом із зятем, який був там вихователем, практично щодня змушували дітей із вадами працювати на базарі та приватних ділянках жителів району, — розповідає 47-річний В'ячеслав Печененко з обласної поліції. Знаходити роботу для дітей допомагала донька керівника. Вона працювала на житомирському ринку. Зазвичай вихованці виконували тяжку фізичну працю: рубали дрова, носили будматеріали, меблі, прибирали сміття і торгували на ринку.

— Навіть надходили замовлення про те, скільки треба дітей і для яких робіт. Бувало "роботодавці" говорили, щоб присилали інших, — додає. — Бо ті, що були минулого разу — слабенькі, погано працюють. Їх могли забрати на базар із самого ранку, а привезти пізно ввечері. Діти були настільки виснажені, що не мали сил повечеряти.

Дирекція закладу відібрала у вихованців банківські картки, на які держава перераховувала гроші для особистих потреб. Кошти керівництво витрачало на власний розсуд.

— Після перевірки в інтернаті різко покращилися умови, дітей почали краще годувати. Виходить, там ще й продукти крали, — каже В'яче­слав Печененко. — Варто розбиратися не лише з керівництвом, а й з іншими працівниками. Претензії є до всього колективу школи.

Правоохоронці знайшли документацію, яка підтверджує, що в інтернаті експлуатували дітей протягом кількох років. Директорові та його зятю повідомили про підозру. Вони перебувають під домашнім арештом. Їм загрожує до 12 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Керівник інтернату продавав вихованців у рабство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути