Ексклюзиви
вівторок, 02 червня 2009 18:51

Із вікон гуртожитку випадають люди

Автор: фото: Оксана ГАЙСИН
  Віталій Зубков із міста Ладижин Вінницької області поряд із гуртожитком. 2005-го він випав із вікна четвертого поверху
Віталій Зубков із міста Ладижин Вінницької області поряд із гуртожитком. 2005-го він випав із вікна четвертого поверху

21 травня з вікна передостаннього поверху 5-поверхівки N91 по вул. Процишина у місті Ладижин на Вінниччині випала 29-річна Оксана Савицька. Вона залишилася живою, лікується у хірургічному відділенні міської лікарні.

— У мене поламаний хребет в області таза, нога у ступні, два ребра, — плаче Савицька. Її ліжко без подушки, нога — на витяжці. — Врач сказав, шо треба 5–6 тисяч гривень на операцію. І чим скоріше, бо лишуся інвалідом.

Із вікна своєї кімнати Оксана вистрибнула сама. Перед тим написала чоловікові прощальну записку. Що саме — не пригадує. Каже, перед тим випила горілки.

— Як чорт підштовхнув... — витирає сльози. — Краще розбилася б, ніж тепер мучитися. Де візьму гроші на операцію? Навіть на памперс немає.

Оксана з чоловіком ніде не працюють. Живуть із того, що копають сусідам городи, допомагають ремонтувати будинки. Савицька має доньку, яку народила у 16 років. Коли дитині було 5 років, матір позбавили батьківських прав. Дівчинкою опікується хрещена мати.

Гуртожиток має два під"їзди. На перших трьох поверхах — музична школа, міська бібліотека, пенсійний фонд, управління праці й соціального захисту населення, інші служби міськради. Люди живуть на останній двох поверхах. Тут 20 житлових кімнат без вигод. На поверсі є туалет у кінці коридору й душова кімната.

— У нашому домі це четвертий случай, — розповідає 40-річна Світлана Зима, мешканка гуртожитку. — Років сім тому випав Костя, потім Віталік, затим його мати й оце Оксана.

Краще розбилася б, ніж тепер мучитися

Усі падали з четвертого або п"ятого поверхів. Зі всіх загинула лише жінка, мати п"ятьох дітей. Стрибали всі навмисне, окрім Віталія Зубкова.

— Це було чотири роки тому. Я любив курити на підвіконні, звісивши ноги на вулицю, — розповідає 24-річний Віталій Зубков. — А кума жартома каже: "Хочеш політати?" і штовхнула вниз. Думала, що зловить. Схопила лише мою сорочку.

Віталій хворий на дитячий церебральний параліч. Після падіння не може ходити без милиць.

Місцеві кажуть, гуртожиток має погану славу.

— Він завжди мав дурну славу, — розповідає Людмила Кравчук, мешканка сусіднього будинку. — Звели його на початку 1970-х, коли ставили теплоелектростанцію. Тут колись був старий млин, ліс, озеро. Але гуртожиток строїли без зручностей, селили найбідніших. Зазвичай, неблагополучних. Хоча зараз там є і нормальні.

Зараз ви читаєте новину «Із вікон гуртожитку випадають люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути